Benytter ventetiden til å analysere FyllingenBergen – ØIF Arendal

Benytter ventetiden til å analysere FyllingenBergen

Det har absolutt ikke vært SAS helg dette her. Med tekniske feil på samtlige av de flyene Marinko Kurtovic skulle fly, med vendereise i luften, kanselleringer av fly og et utall utsettelser har master coachen brukt tiden til å analysere onsdagens motstander, FyllingenBergen.

– På kickoff før sesongen fikk jeg med meg at FyllingenBergens nye trener, Andreas Gjeitrem, var veldig offensiv. Han annonserte at FyllingenBergen skulle spille attraktiv håndball med show og mye fart. refererer ØIF Arendal trener Marinko Kurtovic.

– FyllingenBergen er et ubehagelig lag å møte. De kan, i sine beste øyeblikk, vinne over absolutt alle topplagene. For så i neste kamp å tape mot antatt svakere motstand. Det er et lag som har spilt 7 mot 6 mest av alle lagene i hele Norge. Og som eneste norske lag som har brukt de nye reglene til fulle, gir det noen ekstra spenningsmomenter.

Mario Matic er en fantastisk «playmaker» med en blikk som gjør han helt fantastisk på håndballbanen. Kristijan Jurisic er en dyktig målvakt som publikum helt sikkert husker igjen fra tiden i ØIF Arendal. På sine beste dager kan han vinne kampen selv. Noe vi husker godt fra NM-finalen i 2014..

 

Det kan med andre ord være duket for et klassisk sørlandsk-/vestlandsoppgjør. For hvem husker vel ikke kvartfinalene mot nettopp laget fra Bergen for bare noen få måneder siden? Det flotte sluttspillet til ØIF Arendal kunne allerede vært over etter andre kamp. For hjemme i Sparebanken Sør Amfi var det FyllingenBergen som, helt uten respekt, sendte våre gutter i garderoben med hengehoder og 0 poeng. Mens bergenserne stod igjen på «parketten» og feiret en viktig borteseier og mulighet til å avgjøre kvartfinalen på hjemmebane.

Nå husker vi godt at våre gutter både vant i Bergen og siste avgjørende kamp på hjemmebane. Men oppgjøret har lært oss at det er små marginer som avgjør når bergenserne kommer til Sør Amfi. Og det er grunn til å tro at både forsvars- og målvaktspill må opp på nivået man presterte i Nederland på lørdag. At spillernes evne til å mobilisere lørdag, onsdag og lørdag igjen er på plass.

Og nettopp der ligger det allerede en faktor i FyllingenBergens favør. ØIF Arendal kommer fra og skal allerede til helgen spille returoppgjør i EHF-cupen. Klarer våre gutter omstillingen uten at det går utover prestasjonene i midtukekampen? Klarer man å nullstille både hode å kropp på den korte tiden? Med klubbens ambisjoner for fremtiden, E-cup spill hele sesongen, er man nødt til å lære seg disse omstillingene. Og selv om både skader og tynn tropp gjør det mer krevende enn en optimal situasjon, er det bare å lære seg dette først som sist. For dette ønsker vi at skal være hverdagen. Den hverdagen som Elverum har løst så eksemplarisk.

Nå kan ØIF Arendal vise at vi også er på vei opp stigen, ut på den internasjonale arenaen. La oss vise at det skjer samtidig som vi klarer å holde «stand» mot norsk motstand.