Luka Panza inviterer talenter fra Øst- og Sørlandet til 2-dagers talentcamp! – ØIF Arendal

Luka Panza inviterer talenter fra Øst- og Sørlandet til 2-dagers talentcamp!

I dag møter spente håndballtalenter, gutter født i 2003, til ØIF Arendas talentcamp i Sparebanken Sør Amfi. Spillere fra Øyestad, Hisøy og Larvik Turn er med på det første samlingen. Senere vil spillere fra Kragerø og Urædd også få være endel av talentgruppa. Og det er selvsagt "verdens beste" rekrutt-trener, Luka Panza, som skal by på sin kompetanse.

– Vi har som mål å utvikle håndballtalenter rundt oss og i de klubbene de spiller. Samtidig så ønsker vi å bidra til kompetanse heving hos trenere som trener håndballtalenter, derfor byr vi frem vår kompetanse på denne måten. Det forteller ØIF Arendals daglig leder, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen. – Det er ikke mange, hverken spillere eller trenere, som er så heldige at de kan lære av en av verdens beste rekrutt-trenere. Men disse spillerne og deres trenere har muligheten.

Den første samlingen er fra mandag til tirsdag med overnatting på «fortet» ute på Hisøya. Treningene vil foregå i Sør Amfi og i Hisøyhallen. Og den første treningsøkten vil delvis foregå pararelt med selveste elitelaget til ØIF Arendal.

– Vi gleder oss like mye som guttene gjør, forteller Luka Panza. Dette er vår måte å engasjere omgivelsene. Skape drømmer hos unge håndballtalenter. For vi vet at skal de engang bli elitespillere, må de ha den drømmen i alt de gjør frem til den dagen. Og det er viktig at vi utvikler mange spillere i mange klubber. Disse spillerne og deres trenere vil akkumulere den innsatsen vi gjør over på resten av sin egen spillergruppe. Og da er vi virkelig i gang med noe stort og spennende.

Det er meningen at både spillerne som møter på talentsamlinger og deres trenere blir endel av et månedlig oppfølgningsprogram. Og hvor avstanden mellom spillernes treningshverdag og kompetansepåfyll hele tiden er kort. Både for spillere og for trenerne deres.

– Vi har lykkes om vi sammen lager eliteseriespillere i blant spillere i denne gruppen. Og blir noen av dem elitespillere i ØIF Arendal har vi dobbel lykke, forteller Bjørn-Gunnar. For vi håper at fremtidens Eirik Heia Pedersen, Sonder Paulsen og Laurits Rannekleiv også finnes i denne treningsgruppen eller blant disse spillernes lagkamerater i egne klubber.