Marinko: – Halden har vist at de er et topplag! – ØIF Arendal

Marinko: – Halden har vist at de er et topplag!

- Halden har tatt poeng borte mot Elverum og har allerede vist at de har noe å gjøre i toppen, det er sjefen sjøl som forteller hva vi har i vente på fredag, Marinko Kurtovic. - De scoret imponerende 35 mål og det er et lag med utrolig mange og gode spillere, fortsetter han rosen av neste motstander.

Marinko Kurtovic har allerede brukt timer foran PC’n for å analysere fredagens motstander ned i minste detalj. Og han er imponert over det han har sett. Både i kampene mot Elverum (uavgjort 35-35 i serien, tap 33-29 i NM, begge kamper på Elverum) og mot Kolstad (seier 30-26 i Halden)

– Halden har kanskje eliteseriens beste bakspiller i Victor Skillhammer. Og jeg synes det er fantastisk å se hvordan han har utviklet seg og stadig blitt bedre og bedre. Victor var en spiller som jeg i sin tid hentet til Runar fra Stockholm og Sverige. 

Men skal vi tro vår eminente trener er det mer enn svenske Victor Skillhammer å se opp for. Og selvsagt er det ennå en tidligere Runar- og Marinko-elev å se opp for.

– Trym Bilov-Olsen ser virkelig ut til å ha slått ut i full blomst i Halden etter overgangen fra Lillestrøm. 

Også Haldens danske målvakt for god omtale.

– «Ulvene» fra Halden har fått tilbake «sin» danske målvakt Rasmus Bech. Det er en solid målvakt som alltid er solid, jevn og stabil. Du opplever  svært sjeldent at han har dårlige kamper. 

Marinko ser også at den tidligere norske landslagslegenden, Jan Thomas Lauritzen, har hatt en flott innflytelse på laget.

– Jan Thomas trente damene i Halden i fjor. Og det er ikke vanskelig å se at han allerede har satt spor etter seg i herrelaget. Han har gitt laget en ny dimensjon å spille på. De har så langt gjort langt mer mål enn tidligere sesonger. I alle fall i starten. 

Og sjefen oppsummerer:

– Det blir en utrolig vanskelig kamp mot «ulvene» fra Halden. De har flere gode spillere på alle plasser. De har et fint konsept og de spiller håndball i høyt tempo. Så vi må ha de rette skoene på oss, vi må løpe skal vi ikke bli løpt over! 

Haldens offisielle kamper denne sesongen: