Marinko: – Vi skal ha en voldsom respekt for Runar! – ØIF Arendal

Marinko: – Vi skal ha en voldsom respekt for Runar!

ØIF Arendals trener, Marinko Kurtovic, tar ikke lett på NM-kampen mot 1. divisjonslaget Runar. - Ser man Runar spiller for spiller, så er det et elitelag. Og de har en målvakt som er den beste i Norge, forklarer han. Vel vitende om at det er ØIF Arendal som har presset på seg inn i 4. runde i NM.

Det har vært endel uro på utsiden av banen i Runar i innledningen på sesongen. Klubbens hovedtrener har gitt seg og inn har kommet en svært rutinert trenertroika. Bård Tonning, Leif Gautestad og Sjur Tollefsen.

– Bård Tonning er en trener som klarer å få det maksimale ut av hver terning, forklarer Marinko. Og han vet hva han snakker om, for nettopp Bård Tonning har vært trener for Marinko den gang han var aktiv og målvakt i Sandefjord TIF. – Bård har vunnet mange titler med Sandefjord. Han snakker ydmykt om motstanderen inn mot kamper, men bak den lune fasaden finnes en riktig vinnerskalle. Han er utrolig flink til å få ut det siste i hver enkelt spiller.

En av spillerne som kan være «tungen» på vektstangen er målvakten i Runar, Joachim Søholm Christensen, som kom fra Bodø før denne sesongen.

– Joachim har blitt kåret til årets målvakt flere ganger på rad. Han er norsk series beste målvakt. Men det er flere spillere i Runar som har eliteseriespill inne. Kennie Boysen, f.d. skytterkongen i Eliteserien. Tobias Glemming som har spilt både i Follo og Drammen. Mihael Gorensek som er en av de mest bevegelige strekspiller og med en voldsom ”attityd”. Alt dette komplementert med mange Runar-spillere som har blitt ett år eldre og modne i sin håndball. Det blir stor utfordrende om vi ikke er på topp fra kampstart. 

Marinko er tydeligvis imponert over laget som møter ØIF Arendal i 4. runde i NM. Kanskje ikke så rart med sin historie til både trenere i klubben og til selve klubben?

– Er vi ikke på fra starten kan vi ryke. Og et par av spillerne må heve prestasjon fra Haslumkampen vesentlig om vi skal lykkes. Hvis ikke får vi det tøft. Og tror vi at dette skal gå av seg selv, da kan vi bare glemme det.

Men at ØIF Arendal er favoritter til å ta seg videre, det er treneren helt enig i.

– Cup er cup. Alt kan skje. Men det er klart at et eliteserielag alltid er favoritt mot et 1. divisjonslag. Ingen tvil om det. Og det presset skal vi tåle. For vi skal vise at vi virkelig har lyst til å gå hele veien til Oslo Spektrum, avslutter Marinko optimistisk.