4. runde NM på onsdag: Vi retter oppmerksomheten mot Runar! – ØIF Arendal

4. runde NM på onsdag: Vi retter oppmerksomheten mot Runar!

Onsdagens motstander, Runar fra Sandefjord, er en av favorittene til å rykke opp fra 1. divisjon. Og Runar har startet sesongen forrykende. Med to solide seiere mot ta andre antatt topplag, Nærbø (34-29) og Lillestrøm (30-25). I tillegg har de altså tatt skalpen til Falk Horten i NM runde 3.

Det er med andre ord ingen «kasteball» ØIF Arendal har trukket fra 1. divisjon. Tvert i mot. Runar er en hardtsatsende klubb med en av Norges aller beste målvakter, Joachim Søholm Christensen, og en laglederbenk bestående av meriterte Bård Tonning, ØIF Arendals tidligere hovedtrener, Leif Gautestad og Sjur Tollefsen.

Ute på «parketten» oser det med rutine. Spillere med eliteserieerfaring på de aller fleste plassene. Og laget slo ut Falk Horten med bravor, hele 8 mål seier og 29-21 ble eliteserielaget sendt hjem med. Ikke stort dårligere enn hva ØIF Arendal slå samme laget med i serieåpningen.

Runar topper 1. divisjon, riktignok etter kun to kamper spilt. Men de har allerede slått to av opprykkskonkurrentene, Nærbø og Lillestrøm. 

Utenfor banen har det også vært stor aktivitet. Dette skriver lokalavisen Sandefjord Blad:

«Det sportslige utvalget i klubben lot Fredrik Ruud få levere oppsigelse for to uker siden, etter at hovedtreneren blant annet leverte et ultimatum om å fjerne assistenttrener Bård Kristian Tonning.

Et valg spillergruppa var svært misfornøyde med. Samtlige spillere skrev under på et brev der de ba klubben om å få beholde Ruud, uten å bli hørt.

To uker senere har mye av støvet lagt seg på Haukerød. Klubben har fått på plass en erfaren trenertrio med Tonning, Leif Gautestad og Sjur Tollefsen.»

Mer om dette kan du lese her

Dog ser det altså ut som om den nye trenertrioen har lykkes i å få maksimale resultater i innledningen på sesongen.