– Jeg er superfornøyd! – ØIF Arendal

– Jeg er superfornøyd!

ØIF Arendals hovedtrener, Marinko Kurtovic, er stolt av lagets prestasjoner etter avansement til 2. runde i EHF-cupen. - Jeg er superfornøyd. Dette har guttene all ære av. Vi har reist til to bortekamper i E-cup med 11 spillere, hvorav 2 målvakter. Gutta har "blødd" for drakten og klubben. Og vi har fått med oss uvurderlig erfaring som vi skal nyttegjøre oss videre i EHF-cupen, forteller han entusiastisk.

Særlig fornøyd var den dyktige taktikeren på ØIF Arendals benk med første 15 minuttene av 1. omgang.

– Vi skulle spille med et nedgruppert 5-1 for forsvar. Vi var opptatt av å stoppe Esch i midten hvor de kom mye til i den første kampen. Det klarte guttene eksemplarisk. Og både forsvar og målvakt leverte flotte prestasjoner. 

Det var langt mer enn forsvarspillet som gledet Marinko i innledningen på kampen.

– Vi fikk tatt tak i kampen slik som vi hadde planlagt. Bra forsvar og bra målvakt. Mange enkle mål fremover på et veldig uortodoks forsvar. Esch spilte med et forsvar hvor spillerne stadig krysset hverandre, da ga oss gode arbeidskår. Dessuten var gutta nøyaktige i avslutningene. De satt nesten alle skuddene.

Andre omgang var ikke helt som den første rent spillemessig. Noe ikke minst kampens dommere bidro til med usedvanlig mange utvisninger.

– Det blir rotete. Jeg forstod ikke passivtvurderingene. Og alle utvisningene satt sitt preg på omgangen. Vi er imidlertid nødt til å lære oss å holde munn i internasjonale kamper. Ellers får vi dommerne mot oss og utvisningene sitter lettere. Det har vi fått føle på og det må vi ta med oss til neste runde. 

– Vi skal bli bedre og bedre runde for runde. I dag spiller vi klart bedre enn i går. Og det til tross for at spillere kommer til benken og trygler om bytte. Vi er på «stålet» om dagen og trenger flere spillere tilbake fra skader.

I hele 4 minutter av kampen var ØIF Arendal 2 spillere mindre på banen. Men det hindret ikke  arendalittene fra avansement. Nå er ØIF Arendal klar for 2. kvalikkrunde i EHF-cupen. Siste kvalikkrunde før «playoff» til gruppespill i EHF cupen. 

Motstander i 2. runde er allerede klar, det er OCI-LIONS fra Nederland. Kampene spilles som følger:

I Nederland, helgen 7.-8. oktober
I Sør Amfi, helgen 14.-15. oktober

Resultater:
1. kamp HB Esch – ØIF Arendal 25-29
2. kamp ØIF Arendal – HB Esch 28-25

Tilsammen ØIF Arendal – HB Esch 57-50

Her er ØIF Arendals målscorere i kampen:

Skudd Mål Uttelling
Sondre 10 8 80 %
Sander 4 4 100 %
Eirik Heia 5 4 80 %
Josip 5 1 20 %
August 9 7 78 %
Kristoffer P 5 3 60 %
Laurits 1 1 100 %
Anders 1 0 0 %
David Rui