– I morgen skal vi rett i «strupen» på dem! – ØIF Arendal

– I morgen skal vi rett i «strupen» på dem!

Marinko Kurtivic er fornøyd med resultatet. Han er fornøyd med måten guttene står frem og hvordan de "blør" for drakten. Nå er det pause i et døgn. Så er det ny og helt avgjørende kamp. Da er inngangen til kampen allerede avklart. - Vi skal rett i "strupen" på dem fra første avkast, er det klare beskjeden fra ØIF Arendals hovedtrener.

ØIF Arendal havnet bakpå innledningsvis i kampen. Etter kort tid stod det 4-2 til hjemmelaget HB Esch fra Luxembourg. Marinko Kurtovic la «timeout»-kortet i bordet og ville ha en rask prat med «sine».

– Vi silte bra. Jeg var fornøyd med måten de kom til avslutninger. Men avslutningene var ikke god nok. Vi skøyt i mellomhøyde til tross for at vi hadde avtalt annet før kampen. Jeg var nødt til å gi spillerne litt tenketid slik at vi kunne få overhånd på målvakten deres igjen.

Og akkurat slik gikk det. For det som var 40% uttelling på skuddene i innledningen på kampen, ble en lengre periode med 100% uttelling. Og plutselig var ØIF Arendal foran. Noe våre gutter klarte å holde kampen igjennom.

– Jeg er utrolig fornøyd med måten gutta står kampen gjennom. Vi har nesten ikke folk med oss. Og mange må stå alle 60 minuttene. Sondre fikk et kne i skrittet og var helt borte. Men han reiser seg opp, tar 2 minutter får å få utstyret på plass. Og kaster seg inn i kampen igjen. Jeg er veldig imponert.

Målvaktene får også god tilbakemelding. – Vi har to gode målvakter. Jeg synes at Åsmund har vist bedre form i det siste. Derfor startet jeg med han. Etterhvert ville jeg teste Uros. Og kom ikke helt på plass i 1. omgang. Men viste klasse i den 2. omgangen. Han tok de skuddene han skulle, noe som ga oss trygghet i forsvar. I tillegg vartet han opp med flotte 100%-redninger.

Og begge målvaktene får skryt for å bakke hverandre opp. – Vi har en veldig godt målvaktsteam. De heier på hverandre og hjelper hverandre. Akkurat et sånt team som vi ønsker oss. 

Nå er det «hjem» på hotellet for å analysere dagens kamp. Og noe av morgendagens plan har allerede tegnet seg.

– Vi skal rett ut i strupen på dem. Og vi skal løse våre forsvarsproblemer. Dessuten skal vi utnytte måten de spiller sitt forsvarsspill på. Det var veldig mannsdekkende i en 6-0 formasjon. Her har vi noe mer å hente ut i morgen. 

– Jeg må også få lov å skryte av Svermen. Det sitter 6-8 på tribunen og heier så vi hører de godt ute på banen. Sånt betyr veldig mye for oss. Og det inspirerer både meg og spillerne, all honnør til våre fantastiske venner.

Skryt er det flere som får. – Altså opplegget her har vært helt perfekt. Og vår mann Ole Aasen gjør en aldeles strålende jobb for at gutta skal kunne konsentrere seg aldeles utelukkende om håndball. Sammen med Trygve Røisland er det rene «dreamteamet».