Marinko nekter å tenke negative tanker! – ØIF Arendal

Marinko nekter å tenke negative tanker!

- Skadene kan vi ikke gjøre noe med. De er som de er. Vi må være positive. Ta utgangspunkt i mulighetene våre. Vi er 10 som er friske. Det er 10 knallgode håndballspillere. Dessuten kan vi være heldig å få Sander på beina igjen, vi syter ikke, forklarer ØIF Arendals hovedtrener dagen før den første viktige kampen i EHF-cupen.

ØIF Arendal har avtalt med Luxemburg-klubben HB Esch at begge kampene skal spilles i det bitte lille monarkiet (2 586 m2). Det betyr at arendalittene ikke har noen fordel av hjemmekamp i noen av kampene.

– Oppholdet har vært fantastisk. Vi har spist bra. Sover bra. Og vi har fått trent både fysiske- og håndballøkter. Det er rett og slett optimale forberedelser inn mot en dobbeltkamp, forteller Marinko Kurtovic.

Apropos optimalt, du reiser til E-cup kamp med 11 spillere. Nå har Sander blitt syk og du står igjen med 8 utespillere og 2 målvakter. Det må vel være alt annet enn optimale forberedelser?

– Vi velger å være positive. Vi har noen forrykende gode håndballspillere i dem vi har med oss. Ja, vi er på smerteterskelen nå. Ingen tvil om det. Men jeg holder oss som favoritter allikevel.

Kenny Ekman, Jesper Munk, Oleg Macharashvili og Martin Lindell sitter alle langtidsskadet igjen i Arendal. Allikevel nekter ØIF Arendals trener å tenke negative tanker.

– Vi jobber med dem vi har tilgjengelige. Og de som har vært her har gjort en strålende jobb disse dagene. Jeg er veldig imponert. Normalt skal norsk klubbhåndball stå seg mot motstandere fra Luxemburg. Det har vi tenkt å gjøre også, uansett situasjon. 

Hva vet vi om motstanderen?

– Først og fremst vet vi at de har hatt mulighet til å følge våre sesongforberedelser via våre Facebook-sider. Sånn har det blitt en en transparent håndballverden. Så har også vi gjort våre lekser godt og vet hva vi skal opp mot. De har en kroat, en serber og en greker. Dessuten har de noen landslagsstjerner fra Luxemburg. Så oppgaven blir tøff, ingen tvil om det. 

Så gjenstår det å se. Kampen oversendes i sin helhet på ØIF Arendals Facebook-sider.