Skademarerittet fortsetter: – Må trekke seg fra nok en elitecup! – ØIF Arendal

Skademarerittet fortsetter: – Må trekke seg fra nok en elitecup!

Skademarerittet fortsetter. Og det som klubbens hovedtrener Marinko Kurtovic beskrev som en krevende situasjon i forrige uke har bare forverret seg. Nå er Josip Vidovic også på den lange listen over spillere som ikke engang kan trene håndball.

-Vi hadde håpet at flere spillere skulle ha kommet lengre i sin restitusjon. Men sånn er det ikke. Tvert i mot. Det er flere spillere som har fått ytterligere restriksjoner på sitt treningsarbeid. Siste spiller på denne listen er Josip Vidovic, forteller en frustrert hovedtrener Marinko Kurtovic. 

Og han har all grunn til å være bekymret, klubbens rutinerte hovedtrener. Slik ser skadelisten ut pt;

Kenny Ekman – ute etter operasjon av prolaps. Håper å være tilbake til sesongstart.
Martin Lindell – ute med skulderoperasjon. Forventet tilbake når håndballen starter opp etter håndball EM i januar.
Oleg Marcharasvhvili – ute med skulder og kneproblemer. Uavklart hvor lenge.
Josip Vidovic – ute med skader. Uavklart hvor lenge.
August B. Pedersen – ute med lyskestrekk tildenser. Uavklart hvor lenge.
Davdi Rui – ute etter lengre skadefravær. På vei tilbake, men ikke klar for senere utpå høsten.
Jesper Munk – ute i minst 8 uker med brudd i kneet
Eirik Heia er ikke fullt restituert etter skulderproblemene

Og som om skadesituasjon i seg selv ikke er alvorlig nok, har klubben også Sander Simonsen på landslagsoppdrag.

– Noen lurer sikkert på om treningsmengde og intensitet er noe av årsaken til utfordringene. Sånn er det ikke. Vi har ikke engang fått anledning til å starte den intensive treningsperioden i august før problemene melder seg, forklarer Marinko. 

August skal være måneden hvor man skal trene tøft og spille kamper. Vi har ikke fått anledning til å gjøre noen av delene forklarer Marinko og sikter til det store mannefallet både til trening og kamp.

– Vi har fantastiske ressurser i vårt støtteapparat. Og vår dyktige kiropraktor, Nicoaly Høst og NEMUS Arendal gjør en fantastisk jobb og gir både gode råd og topp behandling. Men de kan ikke trolle folk på beina. Tvert i mot er det viktig at vi er tålmodige med folk i skadesituasjoner, ellers risikerer vi at vi skaper nye skader eller slår opp gamle og på den måten forlenger skadeperioden, forklarer Marinko.

Fysisk holder våre gutter fantastisk form. Men håndballmessig ligger vi nå langt etter.

– Vi trener mye fysisk enn før og med to økter om dagen. Men vi mangler utrolig mye håndballtrening. Vi har ikke startet med spill en gang. Og får ikke trent på rett timing eller bli kjent med nye spillere i laget. Lære å kjenne hverandre.

– Vi driver i hovedsak med individuell teknisk trening. Og ikke taktisk samhandling. Det er fordi det er så få elitespillere på trening. Vi er riktig nok mange, men altfor mange av dem er våre talentfulle rekrutter. De blir selvsagt for lette når vi skal utvikle elitelaget. Men for de unge er det bra, de har brukt sommeren godt og tatt flere skritt.

Vi andre får krysse fingrene og sette vår lit til at klubbens medisinske apparat klarer å få spillerne på beina i tide. Første kamp for sesongen er NM-kampen mot Urædd som spilles 23. august i Porsgrunn.