ØIF Arendal med begge kampene borte i EHF-cup første runde! – ØIF Arendal

ØIF Arendal med begge kampene borte i EHF-cup første runde!

- Klubben jobber med konkrete tiltak for å gjøre Europacup til et arrangement som ikke belaster klubbens regnskaper negativt. Det er vi ikke i mål med. Om det lykkes oss i å få til dette er det åpenbart at vi ikke vil gi fra oss fordelen med hjemmekamper, det forklarer ØIF Arendals daglige leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen. Vår motstander Esch fra Luxemburg har god økonomi og de har rett og slett kjøpt seg fordelen både markedsmessig og sportslig.

ØIF Arendal har en negativ egenkapital på ca. 1.5 million. Og selv om det jobbes godt om dagen er klubben helt nødt til å levere to år med overskudd på minst samme beløp. Norges Håndballforbunds eliteserielisenskrav viser ingen nåde. Enten har du positiv egenkapital 1.1.2019 eller så rykker klubben to divisjoner nedover.

– Vi forstår at Esch ser både den markedsmessige og den sportslige fordelen det er å kunne spille begge kampene i Luxemburg. Og når de har god økonomi så har de handlefriheten til å bruke den til å gi oss et tilbud som gjør at vi har vanskelig for å avslå tilbudet, forklarer Bjørn-Gunnar. 

Vår arrangementsjef Per Carsten Michelsen har forhandlet frem det økonomiske tilbudet.

– Våre venner fra Luxemburg spanderer alle kostnader knyttet til kampavvikling, overnatting og bespisning. I tillegg får vi et betydelig tilskudd til vår flyreise. Vi kommer til å spare rundt kr. 100 000,- på denne måten å gjennomføre E-cup runden på, forklarer arrangementsjefen. 

Klubbens hovedtrener, Marinko Kurtovic, hadde ønsket en annen løsning.

– Det er klart at dette ikke er optimalt for oss. Dessuten tar det bort en utmerket mulighet til å markedsføre Arendal og Aust Agder. Ja, hele Sørlandet for den saks skyld, forklarer han. Men klubbens økonomiske situasjon og kostnader knyttet til E-cupspill gjorde beslutningen enkel allikevel.

Det er Marinko Kurtovic som har budsjettansvar for sport, det er også hans beslutning at kampene spilles borte.

– Ja, det ligger i min fullmakt å ta denne beslutningen. Men jeg hadde ikke lyst til å bruke kr. 100 000,- av sportsbudsjettet til å «tvinge igjennom» et borte/hjemme oppgjør, når Esch kom med et så godt tilbud som de gjorde. Det ville ikke vært fornuftig. Våre sportsbudsjetter er «stramme» nok fra før. Vi forsøker å få alt ut av hver krone. 

Marinko er ikke pessimistisk til videre avansement allikevel.

– Vi reiser til Luxemburg for å ta oss videre til 2. kvalifiseringsrunde. Vi får en utmerket anledning til å trene på det å spille bortekamper i E-cup. Dessuten får vi også en ekstra fordel. Vi reiser nedover allerede onsdag før kampene. Vi får anledning til å trene og være samlet inn for begge kampene. En perfekt måte å møte tøff E-cup motstand på, forholdene tatt i betraktning. 

– En annen fordel med å spille begge kampene borte første helgen i oppgjøret (2.-3. september) er at vi får holde på den flotte serieåpningen 9. september mot Falk og med hele Nidelvcup «ringside». Det var vi veldig glad for, avslutter ØIF Arendals hovedtrener Marinko Kurtovic.

Så det er ikke et betuttet ØIF Arendal gjeng som reiser til E-cup. Tvert i mot. I klubben gleder man seg over de nye mulighetene og ser optimistisk på mulighetene til videre avansement.