ØIF Arendals nye målvakt heter Uroš Tomić! – ØIF Arendal

ØIF Arendals nye målvakt heter Uroš Tomić!

Han har gått det serbiske målvaktskolen. Spilt på alle Serbias yngre landslag og beskrives som et stort målvakttalent. Nå er han klar for ØIF Arendal. - Jeg er veldig lykkelig som har kommet til en klubb med store ambisjoner. Nå gleder meg til å gjøre Arendal til min by og ØIF Arendal til min klubb og til å spille foran Svermen i den flotte arenaen som klubben spiller i, det sier han begeistret rett etter signering av 3-års kontrakten.

Uroš Tomić har nettopp godt seirende ut av Marinko Kurtovics «amerikanske» uttak. Sammen med en målvaktskollega fra Kroatia har han denne uken vært på prøvespill i Arendal. Og han har begeistret både ØIF Arendals trener og klubbens spillere. Alle overbevist om at rett målvakt har kommet til klubben. Hovedpersonen selv er både ydmyk og takknemlig for mulighetene har har fått.

– Jeg har møtt en klubb med en tipp topp organisasjon. Jeg har kommet til en klubb med ambisjoner. Og jeg er mektig imponert over nivået på treningene og nivået på mine nye lagkamerater. For meg var det viktig at jeg kom til en klubb hvor jeg kan utvikle meg videre som målvakt. ØIF Arendal har svært gode spillere på alle plasser og intensiteten jeg har opplevd på treningene har overbevist meg om at dette er rette klubben.

Uroš kom til ØIF Arendal på prøvespill tirsdag. Fredag har han signert en 3-års kontrakt. Og førstkommende tirsdag reiser han til Danmark med sine nye lagkamerater. Her går det unna.

– Jeg er singel og uten forpliktelser i andre klubber, så det er ikke så lange beslutningsprosessene. Nå gleder jeg meg til å gjøre denne flotte arenaen (Sparebanken Sør Amfi, red.anm.) til min hjemmearena. 

Vi lurer på hva slags målvakt vi har fått i serberen.

– Jeg er en målvakt som liker den moderne håndballen som ØIF Arendal spiller. Hurtig håndball med stort trykk. Jeg mener at jeg har en stor fordel på langskudd. At jeg leser spillet godt og liker å samarbeide med forsvaret. Samtidig så synes jeg det er moro å utfordre motstanderne i en mot en situasjoner. Jeg gjør sjeldent samme utfall mange ganger og forsøker raskt å memorisere motstandernes skuddmønster slik at jeg kan ha en fordel i neste aksjon. 

– Dessuten elsker jeg å kaste lange rushpasninger. Kantspillerne i ØIF Arendal virker enormt sterke og hurtige. Flere ganger på trening har jeg bare kunnet kaste ballen i riktig posisjon, trygg på at kantspillerne plukker den opp. Sånt liker jeg.

Hva vet Uroš Tomić om norsk håndball og har han hørt om ØIF Arendal før Marinko tok kontakt?

– Jeg har fulgt med på norsk håndball. Landslaget har hatt en kjempeutvikling. Og selvsagt har jeg sett Elverum spille i Champions League. Jeg har også fått med meg at ØIF Arendal vær nær ved å ta Champions League-plassen fra Elverum i sesongen som gikk. Og via håndballvenner hadde jeg hørt at Arendal har ambisjoner om å bli en fast Champions League-klubb i fremtiden. Dessuten har jeg noen venner som spiller i Norge. Og av dem har jeg fått vite at ØIF Arendal er en av få norske klubber som har reisende supportere. Jeg gleder meg til å spille foran Svermen, han trenger nok en justering på «dialekten» for virkelig å uttale supporterklubbens navn på rett vis. Men med godvilje klarte vi allikevel å forstå hva han mente.

Vi lurer selvsagt på hvilke ambisjoner han har med seg til ØIF Arendal?

– Personlig ønsker jeg å bli en ennå bedre målvakt. Jeg har merket på treningene denne uken at har er treningsmiljøet og treningskulturen som kan være med på å ta meg videre. Dessuten håper jeg at vi skal vinne pokaler med ØIF Arendal. 

Uroš Tomić kommer nå fra Tyrkisk håndball hvor han har spilt tre sesonger på høyeste nivå. Besiktas som spiller i Tyrkia gjør det bra i Champions League og standarden på den tyrkiske ligaen har blitt bedre for hver sesong. Klubbene gjør stadig flere signeringer med utenlandske spillere som er med på å heve nivået.

Velkommen til ØIF Arendal Uroš Tomić!

Name: Uroš Tomić

Height/Weight: 195cm/96 kg

Date of birth:19.08.1992.

Birthplace: Knjaževac, Serbia

Place of residence: Knjaževac

Address information:

City: Knjaževac

Country: Serbia

Languages: Serbian – excellent

English – poor

Ex-Yu languages – good

Nationality: Serbian

Position: Goalkeeper


WORK EXPERIENCE:

2009/2010: HC “Zaječar” Zaječar, second  league of Serbia

Member of U-18 National team of Serbia,

Played The 2010 European Handball Championship in Montenegro,

2010/2011: HC “Zaječar” Zaječar, second  league of Serbia

Member of U-19  National team of Serbia,

Played on 2011 Men’s Cadet Handball World Championship in Argentina,

2011/2012: HC “Zaječar” Zaječar, second  league of Serbia

2012/2013: HC “Zaječar” Zaječar, Super league of Serbia

Member of U-21 National team of Serbia

-Played on Men’s Junior Handball World Championship in Bosnia and Herzegovina

2013/2014:HC “Morava” Velika Plana, Super league of Serbia

2014/2015: HC “Genclerbirligi” Ankara, Super league of Turkey

2015/2016: “Zagnos Erkek Hentbol” Ankara , Super league of Turkey

2016/2017: Nilufer Belediyespor, Bursa, Super league of Turkey.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=QQ6sCB7K8XU

https://www.youtube.com/watch?v=XRw2EzZ7gWg