Marinko Kurtovic: – Uroš har imponert på treningene! – ØIF Arendal

Marinko Kurtovic: – Uroš har imponert på treningene!

Det har vært en virkelig lang vei og nærmere 50 målvakter har vært vektet og funnet for lette. Men nå har ØIF Arendals hovedtrener, Marinko Kurtovic, endelig funnet "sin" målvakt. Han heter Uroš Tomić og har signert en 3-års avtale med klubben. - Vi har vært nøyaktig med hva vi har ønsket oss. Folk rundt oss har vært stresset, men ikke vi som har håndtert målvaktsjakten, smiler han lunt og med stor ro. Men han er glad nå. Veldig glad!

På en skala fra 1 til 10 Marinko, hvor glad er du nå?

– Du får en 10 av meg. Jeg er virkelig fornøyd.

Hva ligger bak en så god følelse?

– Når man startet prosessen var vi opptatt av å finne en målvakt som var minst like god som Cesar Almeida. Det er årsaken til at så mange målvakter har passert. Vår sporssjef André Jørgensen Hofstøl, daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen og jeg selv har ikke vært stresset. Vi har merket en hvis utålmodighet rundt oss. Men vi har hele tiden vist at vi kommer til å finne den målvakten vi ønsker oss. Det har vi gjort nå. Uroš Tomić har imponert oss og han passer perfekt inn i både klubb og tropp. Bare det gjør meg begeistret som trener. 

Marinko forteller litt opp selve prosessen.

– Det er litt rart. Men desto flere målvakter vi testet, desto større krav endte vi opp med å sette. Vi har hatt 4 målvakter på prøvespill. Og vi har nok vurdert opp mot 50 målvakter. Også plutselig så dukket han opp. Jeg hadde en veldig god følelse da jeg hørte om hans bakgrunn. En følelse som virkelig har bekreftet seg i den korte uken han har vært hos oss. 

Vi lurer selvsagt på hva slags målvakt vi har fått.

– For det første er han ung som målvakt, født i 1992. Og han er en ung gutt som ikke er ferdig utviklet. Jeg ser et enormt potensial og jeg er overbevist om at han kommer til å bli bedre og bedre. Han har en målvaktsteknikk som virkelig tiltaler meg. Og han vil passe svært godt sammen med Åsmund. Det er to helt forskjellige målvakter. Noe som gjør at de komplementerer hverandre helt utmerket.

– Vi har funnet en «lesende» målvakt. En som er veldig opptatt av samarbeidet med forsvaret og som har en analytisk inngang til spillet. Og tenker under treningen og endrer sin teknikk når han ser behovet. Han gjør ikke samme feilene flere ganger. Og jeg er virkelig glad for at vi har funnet en målvakt som liker seg foran TV for å analysere motstandere. Forberede seg maksimalt inn mot kamper. 

Det er tydelig at ØIF Arendals hovedtrener er forventningsfull til sesongens målvaktsduo.

– Vi har sett en spennende utvikling på Åsmund Vaaje Strat. Han har tatt store steg i sommer. Og vi har funnet en perfekt arvtager til Cesar. I de treningene som Uroš Tomić har vært på har han imponert meg. Han er veldig rolig og fin og virker trygg på seg selv og sitt målvaktspill. Nå skal vi ha han med oss til Danmark. Da får han sin ilddåp. Det blir ekstra spennende, spår Marinko forventningsfullt.

Det er positive takter om dagen. Og selv om ikke Marinko har vært stresset, er nok han like så glad som alle oss andre over at målvaktsjakten nå er over.