Oleg: – Jeg er glad for å være i en så god klubb med så mange gode folk! – ØIF Arendal

Oleg: – Jeg er glad for å være i en så god klubb med så mange gode folk!

Han legger ikke skjul på at signeringen med ØIF Arendal er hans "drømmesignering". Heller ikke at han trives godt på sørlandskysten. For han er generøs med omtalen av både by, klubb og menneskene rundt han. - Alle menneskene her er gode og snille med meg. Jeg kan bare si gode ord om denne fantastiske byen og klubben jeg er så heldig å være endel av, forteller Oleg.

– Jeg har alltid ønsket å spille skandinavisk håndball. Og jeg kunne ikke kommet til en bedre klubb. Jeg stortrives og har virkelig funnet meg til rette, forklarer han på sin stillferdige vis. Akkurat så rolig som vi har lært han å kjenne at han er.

– Jeg har nettopp funnet meg en ny leilighet i byen og jeg begynner virkelig å finne meg til rette, forklarer han. Ja, så godt til rette at han nå håper å få sin søster til Norge. – Jeg har en lillesøster. Jeg har fortalt henne om dette fantastiske landet. Om Arendal og om alle de positive menneskene jeg har truffet her. Jeg tror min lillesøster har «forelsket» seg i byen jeg har fortalt henne om, det kommer med et stort smil om munnen. Men han mener alvor. – Ja, jeg håper at jeg kan klare å skaffe henne en jobb her. Det ville vært fantastisk om hun også kom til Norge, forklarer han.

Så om noen har en jobb til Olegs lillesøster, så er det bare å ta kontakt med ØIF Arendal. Lillesøsteren er ikke kresen på valg av yrke har den storvokste ukraineren forklart. I dag jobber hun som leder i en produksjonsbedrift.

– Jeg er mektig imponert over hvor stort håndball er i hele Arendal. Det er gøy å bo i en håndballby. «Trøkket» på kampene og stemningen i og rundt klubben er fantastisk. På treningene er det full fart hele tiden. Marinko Kurtovic gjør en fantastisk jobb med laget. Og nå ser det virkelig godt ut foran sesongen som kommer.

– Jeg tror vi har store sjanser til å vinne noe. Vi var nær forrige sesong. Det var bare uflaks at vi ikke endte opp med sluttspillsseier og Champions League. Så jeg tror vi har gode muligheter både i serie, cup og i et sluttspill. Kanskje er det vi som vinner muligheten til Champions League-spill kommende sesong? undrer han.

I sommer har Oleg vært hjemme i Ukraina på ferie. Og for dem som tror at store staute karer fra det gamle Øst-Europa ikke savner mamma, så er det bare å tro om igjen!

– Da jeg kom til Arendal var det egentlig bare for en ukes prøvetrening. Så ble jeg her nesten et halvt år. Det er klart jeg savner familien min. Det gjør jeg alltid når jeg er ute å spiller. Så det blir «liksom» til at vi feirer hverandre hver gang jeg kommer hjem. Det er godt å være sammen med familien igjen.

Men nå er det håndball, håndball og håndball som gjelder. Frem til langt ut i september er det håndballaktivitet hver helg. Og Oleg Macharashvili er glad for at det skal skje i sorte og røde ØIF Arendal-drakter. Akkurat som klubben er glad for å ha den lojale ukraineren på laget!