Marinko Kurtovic: – Vi har ikke sett det beste av Oleg, ennå! – ØIF Arendal

Marinko Kurtovic: – Vi har ikke sett det beste av Oleg, ennå!

Marinko Kurtovic gir Oleg Macharashvili en soleklar godkjent karakter for "prøveperioden" fra februar til sesongslutt. Og når den trivelige ukraineren får med seg hele oppkjøringen inn til ny sesong, er han overbevist om at vi kommer til å se en helt ny versjon av Oleg. - Med tanke på at han kom til ny klubb, nytt land, ny kultur, nytt språk, nye lagkamerater og ny trener, har han levert. Men jeg tror ikke vi har sett det beste av han ennå!

Oleg Macharashvili kom til ØIF Arendal sent januar, rett for overgangsvinduet stengte (1. februar). Han trodde han kom for en ukes prøvespill i Arendal, men endte med å være her i nesten et halvt år. Kastet inn i trening og spill har han levert et solid første halvår. Og Marinko er spent på fremtiden.

– Hans spill varierte for mye i våres. Han kunne være vår beste spiller toppkamper mot de beste lagene, for så å ikke nå opp til samme nivå i neste kamp. Nå håper vi på større stabilietet, forklarer Marinko.

– Det er ikke vanskelig å forstå at det «svinger» litt. Når alt er nytt rundt deg, så tar det litt tid å «sette seg» i klubb og spill. Hans hverdag ble snudd helt på hode. Det er derfor imponerende hva han har levert. Nå er han med på hele oppkjøringen. Og målsettingen er at han skal holde toppnivået i alle kamper. Det jobber vi for sammen.

– Naturlig nok var han ikke med på oppkjøringen forrige sesong. Det er han i år. Det blir noe helt annet når du får med deg all fysisk trening, alle systemer og har lært å kjenne lagkameratene dine. 

Marinko er full av lovord om ukraineren.

– Han er en veldig fin type. Lojal til fingerspissene. Han er en treners drøm rett og slett. Han har blitt veldig inkluderende i sitt spill. Vi har ikke sett det beste av Oleg. Ikke ennå, smiler treneren nesten litt hemlighetsfullt.

– Nå er kravet at han lærer seg norsk slik at samhandlingen blir ennå bedre. Vi gir han norskkurs og når han mestrer språket vil det gjøre både hverdagen og treningshverdagen hans ennå lettere.