Martin Lindell med nyoperert skulder! – ØIF Arendal

Martin Lindell med nyoperert skulder!

En av ØIF Arendals nyervervelser må vente litt lengre på sin deby enn han så for seg da han kom til Sørlandet. - En lei bevegelse på svømmetrening skapte skulder vondt. Og Marinko ble bekymret, så jeg havnet umiddelbart til MR, forklarer den uheldige storskytteren. Og MR-undersøkelsen levnet ingen tvil. Martin måtte under "kniven". Nå venter opp til 6 måneder med opptrening.

– MR-en viste at Martin hadde en stor skade i Labrum i øvre fremre og øvre bakre del der en «mansjett» av brusk som omslutter skulderleddet er avrevet, det er medisinsk ansvarlig i klubben, kiropraktor Nicolay Cornelius Høst i Nemus Arendal som forklarer skaden faglig. – Litt mer folkelig så kan det forklares på den måten at den delen som skal forhindre at armen går for langt bak og frem ved kast er skadet. Og det er dette som er operert nå.

Selv ble Martin overrasket over å ha en så alvorlig skade. Han følte seg tilnærmet «frisk».

– Jeg tenkte at hva er vitsen med en MR? Men selvsagt om klubben ønsker så gjør vi som de vil ha det, det var slik jeg tenkte, forklarer han. Overraskelsen var derfor stor da resultatet fra MR-undersøkelsen kom.

– Bjørn-Gunnar tok kontakt og fortalte om resultatene fra MR-undersøkelsen og at det var ingen vei utenom operasjon om jeg ikke skulle risikere min håndballkarriere. Det var en veldig tung beskjed. Jeg mente jeg kunne spille, om ikke 100% så i alle fall tett på. Men det er bare å ta tak i situasjon og kjøre på.

Han har ikke tenkt å ligge på latsiden.

– Det er noen uker nå som det er veldig viktig at jeg holder meg i ro, slik at skaden får mulighet til å lege seg. Men jeg lover å komme tilbake ennå sterkere. Sist gang jeg var ute i en langtidsskade kom jeg tilbake med 10 kilo mer muskler. Jeg var nesten en ny håndballspiller.

Til tross for at det er en alvorlig skade som er operert, så kunne det allikevel vært verre.

– Heldigvis er det venstre skulder, ikke skuddarmen. Det er en stor lettelse. Hadde det vært høyrearmen, kunne det vært enden på min håndballkarriere. Nå tenker jeg positivt og fremover. Så snart jeg kan begynne å løpe skal jeg jobbe med tempo i føttene, temposkifter og hurtighet på små flater.

– Jeg har tenkt mye i det siste på rehabtrening. Hva jeg skal gjøre og hva jeg bør prioritere. Det blir mye eksplosivt. Og så snart jeg får mulighet til å øke treningsmengdene blir det rehab på formiddagen og fulle treningsøkter på kvelden. Mye av treningen skal være på beina. Jeg skal trener mer på ulike skudd i ulike skuddsituasjoner. Bedre mine avslutninger ennå mer.

– Jeg kommer også til å bruke mye tid foran video. Se på motstandere, analysere finter, skudd og forsvarsarbeid. Være 100% klar når jeg endelig kan ikle meg den flotte sorte og røde drakten.

Både i den tiden du har vært i Arendal og nå etter operasjon har du visst en tøff innstilling til trening. Er du alltid så treningssulten?

– Jeg har kommet til Arendal for å vinne titler. Det er bare mulig om vi trener mer og bedre enn de andre. Jeg må ta min del av denne treningen. Og jeg liker virkelig å trene. 

Han er også sjenerøs i sin omtale av klubben, folkene i klubben og Arendal.

– Jeg synes klubben har vært aldeles fantastiske. Alle er så hjelpsomme. Og situasjonen fra vi oppdaget trøbbel til jeg nå er operert er makeløs. Sånt har jeg aldri vært med om i svenske klubber. I ØIF Arendal ser man ikke bare på håndballspilleren, man tenker på mennesket. På 24-timers utøveren. Det tror jeg kan være en av suksessoppskriftene som gjør at vi i Arendal vil lykkes med å nå våre målsettinger. Jeg setter virkelig pris på klubben og alle menneskene i og rundt den.

Når kan vi se deg på banen Martin?

– De snakker om januar. Siden det er landslagsmåned så får jeg en ekstra måned. Det føles bra. Da kan jeg ha en måned å virkelig jobbe med «timingen». Kjøre på i treningskamper og på treninger og kjenne på bevegelsene i håndballen igjen. Dette skal ende bra, selv om starten ikke gikk som planlagt, avslutter den sympatiske svensken.