– Vi har trukket en svært rutinert E-cup motstander! – ØIF Arendal

– Vi har trukket en svært rutinert E-cup motstander!

Marinko Kurtovic er fornøyd med dagens EHF-trekning. Og selv om han ser på HB Esch som en vanskelig motstander så tror han på avansement for ØIF Arendal. - Økonomien er bedre i Luxemburgs håndball. Og de henter inn spillere fra andre nasjoner. Det spiller flere dyktige svensker i ligaen. Og ser man på Eschs E-cup rutine så er vi en liten klubb sammenlignet med dem, forteller han litt advarende. Det blir tøffe oppgjør!

– Vi har trukket en svært rutinert E-cup motstander. Så sent som sesongen 2012/2013 spilte de finale i Challangecup. Det sier mye om potensialet i nettopp håndballen i Luxemburg. Vi skal ikke på noen måte ta lett på denne oppgaven.

Sportslig mener Marinko at det er en av de vanskeligste motstanderne ØIF Arendal kunne ha trukket i første runde.

– HB Esch har lagt seg til en vane å gå videre noen runder når de spiller E-cup. Det må vi demme opp for i årets turnering. De har en svært dyktig serbisk målvakt. Men med våre ambisjoner så skal vi videre fra første runde.

ØIF Arendal-treneren er fornøyd med utfallet av dagens trekning. Både 1. og 2. runde i EHF-cupen ble trukket.

– Rent økonomisk og reisemessig er det fornuftige reiser og destinasjoner i begge kampene. Og at vi får anledning til å avgjøre 1. runde-oppgjøret med en hjemmekamp er svært viktig. Skulle vi klare å avansere til 2. runde, vil vi også der ha denne hjemmebane-fordelen, forklarer han.

Marinko er helt sikker på at det ikke bare er i Arendal at man er fornøyd med trekningen.

– De er nok like fornøyd i Luxemburg som vi er. På mange måter er en urutinert E-cup klubb som ØIF Arendal en «ønskemotstander» for motstanderne. Dog, når man geografisk holder til i mellom-Europa, kan man komme billigere ut av reiser enn akkurat til Norge. Så sånn sett kan det være at Norge som reisedestinasjon ikke er like attraktivt for klubbkassene.

En ting som opptar den joviale treneren mer enn noe annet, er lagets innstilling til E-cup kamper.

– Det er på tide at vi tar noen nye steg i internasjonal håndball nå. En av de stegene vi må ta er å bruke vår rutine fra seriespill til å utvikle vårt E-cup spill. For i E-cup koster det dobbelt så dyrt å gjøre tekniske feil, ikke score på 100%-sjanser. Ja, vi blir straffet betydelig hardere for alle type feil vi gjør. Vi er nødt til å bli langt mer kyniske om vi skal lykkes med våre internasjonale mål.

Han tror også at hjemmebanefordelen kan bli veldig viktig.

– I forbindelse med hjemmekampen i 1. runde går Nidelvcup i håndball. Der er det over 1 000 barn/ungdommer som sikkert vil være med på å by på en ramme rundt oppgjøret som kan skape en stemning en E-cup kamp verdig. Sammen med Svermen og vårt øvrige publikum håper jeg vi klarer å lage rammer som gjør at publikum blir vår 8. spiller. Da tror jeg på et avansement til 2. runde, avslutter han optimistisk.

Så publikum – sett av 9. september til E-cup håndball!