Kenny ligger foran skjema til sesongstart! – ØIF Arendal

Kenny ligger foran skjema til sesongstart!

ØIF Arendals populære forsvarsgigant, Kenny Ekman, er i full restitusjonstrening. Og han er svært fornøyd med egen utvikling etter operasjonen 15. juni. - Progresjon i restitusjonstreningen har vært helt fantastisk. Jeg er foran skjema til sesongstart, forklarer han. Det til tross for at han ennå ikke har startet løpstreningen!

Det er imponerende det arbeidet han har lagt ned siden operasjonen. Men som alle som kjenner Kenny vet, han er en hardhaus. I våres spilte han hele sluttspillet med to prolapser i ryggen.

Hardhusen Kenny spilte ni kamper med prolaps

Nå håper han å være fullt ut restituert til sesongstart. – Målet var å være klar til seriestarten hjemme mot Falk Horten den 9. september. Men nå har det jo blitt EHF-cup allerede helgen før, så nå håper jeg på å være klar til E-cup eventyret starter. 

Etter operasjonen bli Kenny liggende 3 dager på sykehuset. Deretter var det 2 hviledager hjemme før restitusjonstreningen startet.

– Jeg kjører et basisprogram som er lagt opp av Nicolay Cornelius Høst hos Nemus i Arendal. Enn så lenge kjører jeg de samme basisøvelsene. I starten var det mest for å få i gang ryggen og rumpe- og benmuskulaturen. Men nå  har progresjon vært fantastisk. Så nå bruker jeg bl.a. gummistrikk for å øke belastningen og jeg kjører stadig flere repetisjoner.

– Jeg kan være litt stiv i ryggen når jeg våkner. Men ellers har utviklingen vært perfekt. Og det har gått over all forventning. Ingen nedturer. Jeg må være forsiktig så jeg ikke blir for ivrig. Gjør jeg det, så kan jeg risikere at prolapsene kommer tilbake. Så jeg forsøker å balansere på rett side av grensen.

I slutten av juli møtes ØIF Arendal-gutta til kollektiv trening igjen. Det bli uten Kenny fra starten.

– Jeg håper å være i gang med løpsøvelser fra midten av august. Da har vi kommet igjennom styrkeprogrammet for ryggen som jeg jobber med nå. Jeg håper å få lov til å løpe på mølla litt forsiktig allerede fra begynnelsen av august. Vi får se. Jeg har respekt for at jeg ikke må ta i for hardt for tidlig. Konsekvensene vil være dramatiske om jeg blir for ivrig. 

Han håper å være klar før Europacup-kampene starter.

– Jeg håper å være på plass og få anledning til å spille noen minutter når vi skal til Kragerø for å spille treningsturnering i slutten av august. Slik jeg føler det er progresjonen så god at jeg har lov til å håpe på noen minutter i de kampene. For det er viktig med mulighet til å kjenne litt på matchsituasjoner før det heller kommer igang i begynnelsen av september. 

Vi andre får bare krysse fingrene for at Kennys restitusjon går like godt som det har gjort så langt. For at det er behov for den populære svenskens kompetanse når Europacupkampene skal spilles, det er det ingen som lurer på!

Gladnyhet fra Kenny Ekmann

Kenny stortrives i Arendal

Kenny klar for 2 nye år i ØIF Arendal