ØIF Arendal med «opprykk» til EHF-cupen! – ØIF Arendal

ØIF Arendal med «opprykk» til EHF-cupen!

Jubelen stod høyt i taket i ØIF Arendal da det ble kjent det ble EHF-cup kommende sesong. Den nest gjeveste Europacupen står å venter på vår gutter. Og allerede tirsdag om en uke (18. juli) blir det klart hvem klubben møter i første runde.

At det er en sportslig opptur er det ingen tvil om. EHF cupen er en steintøff turnering hvor store håndball Tyskland, Spania, Ungarn, Frankrike, Polen, Danmark og Makedonia stiller med tre lag hver seg. Normalt lagene rangert fra 2-4/5 i sin hjemmelige serie. I tillegg stiller Kroatia, Portugal, Slovenia, Romania, Hviterussland og Sveits med sine antatt nest sterkeste og tredje sterkeste lag. Og utover dette kommer det en hel rekke gode lag fra litt mindre meritterte håndballnasjoner. I alle fall hva kommer til klubbhåndball.

ØIF Arendal må ut i første kvalrunde som spilles første og andre helgen i september. Det betyr at det må flyttes noen kamper i hjemmelig serie. Her er motstanderne som ØIF Arendal kan møte i første runde:

CRO RK Dubrava
POR S.L. Benfica
NOR BSK Handball Elite
UKR ZTR Zaporozhye
CZE Dukla Praha
ISL Valur FC
ISR Maccabi S. Rishon Lezion
AUT Insignis HB West Wien
BEL Achilles Bocholt
SRB HC Vojvodina
GRE IEK XYNI Dikeas
KOSKH Besa Fam Gas
NED HV Kras/Volendam
LUX HB Esch
EST Pölva Serviti

Slik spilles EHF-cupen: