Marinko: – Det finnes ingen «ønskemotstander» i EHF-cupen! – ØIF Arendal

Marinko: – Det finnes ingen «ønskemotstander» i EHF-cupen!

Marinko er krystallklar. - Det finnes ingen "ønskemotstandere" i EHF-cupen. Dersom vi ønsket oss noen motstandere hvor et norsk lag skulle vært store favoritter, da skulle vi ikke søkt "wild card" til EHF-cupen. Da burde vi spilt i Challangecup, forklarer han. - Nå møter vi ekstremt god motstand og det vil være ØIF Arendals største sportslige prestasjon gjennom tidene dersom vi tar oss til gruppespillet.

Han er utrolig glad og gleder seg over ØIF Arendals «opprykk» til EHF-cupen, ØIF Arendals hovedtrener, Marinko Kurtovic.

– Skal vi drømme om å spille Champions League på sikt, trenger vi så mange internasjonale kamper som mulig. Og hver runde vil gi hver spiller mer rutine. Og siden få av spillerne spiller internasjonale kamper på landslag, så er dette læringsarenaen vår.

Det er tydelig at han ønsker seg så mange Europacup-kamper som mulig denne sesongen.

– Det å spille Europacup, det er nesten som å spille en helt annen type håndball. Det er mye mer fysisk og når vi spiller på bortebane er både våre spillere og dommere utsatt for et «trykk» som vi aldri opplever i Norge. I all fall ikke så langt. Publikum er rett og slett «voldsomme» og vi har mye å lære for å komme opp mot den intensitet og lydnivå som vi vil oppleve ute i Europa.

Drømmen er å komme til gruppespillet i EHF-cupen. Gruppespillet starter først etter nyttår. Før den tid må ØIF Arendal klare seg gjennom tre kvalikkamper nå i høst.

– Det bør være realistisk å komme videre til 2. runde. I alle fall om vi er litt heldige med trekningen. Allerede fra 2. runde kommer det inn fantastisk gode lag. Også lag som har blitt slått ut i Champions League. Og i 3. runde venter bl.a. flere av de bedre lag fra Tyskland, Spania, Ungarn, Danmark, Frankrike og Polen.

– Skulle vi klare å ta oss hele veien til gruppespillet vil det være ØIF Arendals beste sportslige prestasjon gjennom tidene.

– For å få til det er vi nødt til å unngå tekniske feil. Og vi kan ikke tillate oss å bomme i opplagte målscoringssituasjoner. Da vil vi bli straffet hardt og med mål i mot med det samme.

Marinko har også en oppfordring til publikum.

– Jeg håper virkelig at alle ØIF Arendal fans, ja alle håndballfans kommer til Sparebanken Sør Amfi når det spilles E-cup kamper. Dette er håndball på sitt aller beste. Og vi trenger virkelig den støtte som vårt fantastiske publikum kan gi oss. For på bortebane kommer vi ikke til å få noe gratis, absolutt ingenting!