Norge rangert som nasjon nr. 16 i Europacupene 2018/2019 – ØIF Arendal

Norge rangert som nasjon nr. 16 i Europacupene 2018/2019

16-plass er opp en plass fra fjorårets rangering. Og det er gode nyheter for ØIF Arendal. Det betyr at muligheten for et internasjonalt opprykk til EHF-cupen styrker seg. For selv om Norge med utgangspunkt i den 16. beste rangeringen ikke automatisk får to lag til EHF-cupen, har vi muligheten gjennom et "wildcard". Og en søknad om slikt har klubbens arrangements- og E-cup sjef, Per Carsten Michelsen, allerede sendt inn.

Europacup-rangeringen  er altså klar for sesongen 2018/2019. Rangeringen bygger utelukkende på klubbenes prestasjoner Europacupene sesongen 2014/15, 2015/16 og 2016/2017. Og først og fremst har Elverums fantastiske prestasjoner i Champions League hjulpet på den norske rangeringen. 16-plass er altså opp en plass fra 17-plassen foran forrige sesong. Og nasjonen vi passerte er en nasjon med stolte E-cup tradisjoner, nemlig Russland.

En nasjon som gikk på en skikkelig «ras» var Sverige. Våre blå/gule venner falt fra en 11. plass til 15. plassen, plassen rett foran Norge. En nasjon som virkelig kan glede seg over «opprykk» er Spania. De passerte Ungarn og ble nummer 2 i rangeringen. Det betyr av Spania får to faste plasser i Champions League kommende sesong. Det er det nemlig bare de to best rangerte nasjonene som får. Og høyest rangering av alle nasjoner har Tyskland. I år som i fjor.

For å være sikker på å ha to lag i EHF-cupen må nasjonen rangerer som en av de 13 beste nasjonene. Opp 3 plasser med andre ord. Og skal det skje, må alle norske lag som er med i Europacup gjøre det bra. Og viktigst er det at klubbens representant i Champions League gjør det godt. Så når norske lag spiller E-cup er det med andre ord bare å heie alt vi kan. For det kommer alle norske lag tilgode.

Mandag 10. juli er vi lovet å få vite om det blir EHF-cup på ØIF Arendal. Det er bare å krysse fingrene og håpe. Det gjør alle spillere og trenere.