Svært mange målvakter til vurdering! – ØIF Arendal
Bilde er fra en tidligere anledning Foto: Jan Espen Thorvildsen

Svært mange målvakter til vurdering!

Han hadde håpet på en skikkelig god sommerferie. Det blir det ikke. Marinko Kurtovic har saumfart det meste av Skandinavia, Europa for øvrig og ekstra godt på Balkan. Nå finsikter han endel potensielle målvakts kandidater. - Det kan godt være at vi har funnet vår målvakt alt, uten at vi vet akkurat hvem han er, forteller han han litt hemmelighetsfull.

– Vi har virkelig finsiktet svært mange målvaktskandidater. Noen prosesser er selvsagt veldig korte. Andre tar det litt mer tid å danne seg et bilde av, forklarer Marinko.

Det er tydelig at han ikke er stresset med målvaktsituasjon i ØIF Arendal etter at klubbens førstemålvakt fra i fjor, Cesar Almeida, valgte å fortsette sin håndballkarrière i Spania.

– Status er at vi har hatt en serber og en spanjol på prøvetrening. Serberen gikk ikke gjennom kvalitetskontrollen, men spanjolen har vi en videre dialog med. Det er en spennende kandidat. I tillegg har vi flere andre spennende kandidater og hvor vi nå gjør referansesjekker i eget nettverk.

Det er mange agenter og målvakter som selv har tatt kontakt med klubbens representanter og som ønsker seg den «ledige» stillingen i klubben.

– I tillegg til alle som har henvendt seg til oss, er det målvakter som vi selv har banket på skulderen. Og som vi ønsker med i prosessen videre. Akkurat nå er vi tett på 4-5 kandidater som alle blir vurdert spennende. I tillegg er det kandidater vi skal sjekke bedre ut.

Det er en omfattende jobb som skal gjøres for å få rett man på plass.

– Noen av kandidatene vi vurderer er av den rutinerte typen. Har kanskje rundet 30 med noen år og har allerede bevist sitt nivå. Denne kan være trygge kandidater i et kort tidsperspektiv. Dette «tryggheten» vurderer vi opp mot yngre målvaktstalenter som vi kan være med på å utvikle og som kan bli i ØIF Arendal i mange sesonger fremover. Uansett hva vi faller ned på er det viktig at vi finner «rett profil». En målvakt med god treningsmoral og som er med på å styrke treningskulturen i laget. Selvsagt er det også viktig at vi finner en med en personlighet som «treffer» godt med gruppa forøvrig.

Sånn det ser ut nå, blir det hverken en norsk eller nordisk kandidat som blir Åsmund Vaaje Strats kollega i ØIF Arendal «buret» kommende sesong.

– Nei, i det norske markedet finner vi nok ingen. Heller ikke i det skandinaviske. Ikke på denne tiden av året. Og de aller beste målvaktene internasjonalt har vi nok ikke ressurser til å hente. Det har vært målvakter i prosessen som vi virkelig har ønsket oss. Men de har hatt en lønnsforventning som vi ikke har vært i stand til å imøtekomme. Vi må sette tæring etter næring. Og enn så lenge er disse utenfor vår rekkevidde. Sånn er det bare.

Marinko Kurtovic har flere «krav» i kravspesifikasjon til ØIF Arendals kommende målvakt.

– Det er viktig at vi finner en type som ikke er helt lik Åsmund. Vi ønsker oss en målvaktsduo som skal utfylle hverandre, derfor ser vi etter en som løser målvaktsoppgaven litt annerledes enn det Åsmund gjør. Lykkes vi med det, vil det gjøre det vanskeligere for motstanderne å forberede seg til kampene mot ØIF Arendal. Og det liker vi.

Han stresser ikke i målvaktsjobben. For Marinko er trygg på at det kommer en god løsning på plass.

– Vi har vært helt bevist på at vi ikke skal gå for de første muligheter som dukker opp. Vi har vist at det vil finnes gode målvakter som vil bli tilgjengelig. Og vi vet at vi kommer til å finne det vi leter etter. Allikevel vil det være mest optimalt om vi har vedkommende på plass når vi starter opp etter egentreningsperioden som spillerne er inne i nå, avslutter en optimistisk hovedtrener før han haster videre i jakten på ØIF Arendals neste målvakt.

Så gjenstår det å se hvordan det spennende og viktige «målvaktsjobben» går. At det er en viktig sommerjobb som Marinko Kurtovic gjør, det er i alle fall helt sikkert.