Åsmund Vaaje Strat har signert ny ett års avtale! – ØIF Arendal

Åsmund Vaaje Strat har signert ny ett års avtale!

Han står ikke fremst i rampelyset. Snarere tvert i mot. Han får ikke mest spilletid. Snarere tvert i mot. Han sier selv at han er den som har vunnet mest og spilt minst! Disse faktum forteller alt om "snekker" Åsmund Vaaje Strats lojalitet til klubben i hans hjerte. Han har alltid spilt i de røde og sorte draktene. Og det akter han å gjøre i fremtiden også!

Der andre spillere blir frustrerte og «gir opp» finner ØIF Arendal egenproduserte målvakt motivasjon. For hans kjærlighet til håndballen og egen klubb gjør det nærmest utenkelig å slutte eller tenke klubbskifte. Han ønsker nemlig å lykkes i «sin» egen klubb.

– Jeg synes håndball er fantastisk gøy. Og så lenge jeg synes det og jeg samtidig klarer å kombinere dette med jobb, har jeg tenkt til å holde på, så enkelt er det. Det er rett og slett vanskelig å slutte med noe man synes er veldig artig, forklarer han med et stort smil om munnen.

Heldigvis ser den trivelige håndballmålvakten sånn på det. Og ekstra heldigvis er det i år. For enn så lenge er han klubbens eneste signerte målvakt.

– Ja, målvaktsituasjon i klubben er spesiell nå. Det blir spennende å se hvem som ender opp som min målvaktskollega. For meg er det viktig at det er en person som jeg kan samarbeide godt med. En som jeg kan lære av og som jeg kan gi noen innspill til. Akkurat slikt et godt målvaktskollegie skal fungere.

Du er snekker av yrke og du driver egen virksomhet. Hvor lett er det å kombinere topphåndball med egen virksomhet?

– Det går veldig bra. Det er selvsagt en tøff fysisk hverdag med et fysisk yrke og tøffe håndballtreninger. Det er tøft, men det går. Jeg har jo fordelen av å være min egen sjef og kan legge opp hverdagen slik at det går rundt. Og jeg har få diskusjoner med «sjefen» om fri til treninger og kamp, ler han.

Men en ting er han mer opptatt av enn noe annet.

– Jeg må alltid yte ekstra god service til kundene, yte det lille ekstra som betyr så mye. Da kommer kundene igjen og det gjør både dem og meg fornøyd. Det kommer med et smil. Og det er tydelig at han mener det han sier.

Hvordan finner Åsmund motivasjon til å trene så mye og med tidvis lite spilletid lurer vi på?

– Det spørsmålet får jeg mange ganger. Svaret er enkelt. Jeg synes håndball er gøy. Og jeg synes trening er gøy. Dessuten har jeg lagt ned en masse trening over mange år og nå går jeg inn i den alderen hvor jeg som målvakt kan prestere som best. Jeg har virkelig lyst til å lykkes i ØIF Arendal. Og jeg går noen spennende sesonger i møte.

Vi lurer på hva som har vært Åsmunds høydepunkt i hans spennende og innholdsrike håndballkarrière så langt. Det var det ikke så lett å svare på.

– Nå må jeg tenke meg om litt. Altså de tre titlene vi tok med ØIF Arendal i 2014, 2015 og 2016 henger høyt. Det er vanskelig å trekke ut en spesiell. Vi vant PW-cup da jeg var 15 år. Det var også stort. Og jeg ble kåret til banens beste. Sånt synes jeg det er virkelig stort å tenke tilbake på. Men et høydepunkt foran alt annet, det klarer han ikke å peke ut.

– Jeg gleder meg til å være endel av den utvikling som skjer i klubben. Kanskje klarer vi å få Champions League-eventyret til Arendal. Det er i tilfelle noe jeg ikke har lyst til å gå glipp av.

Hans ser lyst på fremtiden. Og han gleder seg til å få ny målvaktskollega, til ny sesong og ikke minst til sesongen starter opp 9. september på hjemmebane i Sparebanken Sør Amfi. Med Falk Horten som motstander.