Kristoffer Hauger Pedersen klar for ØIF Arendal neste 3 sesonger! – ØIF Arendal

Kristoffer Hauger Pedersen klar for ØIF Arendal neste 3 sesonger!

For ikke så lenge siden inngikk ØIF Arendal en samarbeidsavtale med Kragerø Håndball. Nå er første "produkt" av denne avtalen klar for topphåndball kommende tre sesonger. Supertalentet Kristoffer Hauger Pedersen har signert en 3-års avtale med arendalittene!

Han er så absolutt sønn av sin far, du husker kanskje Kragerø-legenden Boye Pedersen? Nå er 2. generasjon håndballspiller i familien Pedersen i ferd med å trene seg opp i det aller beste selskapet hva kommer til herrehåndball i Norge. Og håndballtalentet Kristoffer Pedersen gleder seg over sin første «proffkontrakt» som håndballspiller.

– Det er utrolig spennende å få nye og ikke minst så store utfordringer. De er endel større enn hva jeg er vant til. Og jeg er utrolig stolt av å kunne ikle meg den sorte og røde drakten og bli endel av alt det spennende som skjer i klubben.

Han er så absolutt ydmyk til de utfordringer som kommer utover høsten. Men han er også ambisiøs.

– Jeg har lyst til å bli så god som det er mulig å bli. Jeg skal ha det gøy og selvsagt er landslaget drømmen en gang i fremtiden. Men nå skal jeg virkelig prioritere elitespill i Arendal og jeg skal trene så mye jeg kan med laget.

Kristoffer skal nemlig ikke bare spille i Arendal.

– Det stemmer. Jeg skal også spille på Kragerøs lag i 2. divisjon når det lar seg gjøre. Samarbeidsavtalen mellom ØIF Arendal og Kragerø muliggjør en slik kombinasjon.

Og noen treninger blir det også i hjembyen en times tid lengre nordøst langs E-18. Men han blir en fast del av ØIF Arendals elitestall i fremtiden.

– Jeg har allerede vært med litt fra i fjor høst. Og jeg har fått noen muligheter i noen kamper. Debuten kom rett før jul i desember mot Falk i  Sparebanken Sør Amfi. Jeg liker også at Marinko lar meg få spille på venstrebekken. Det er plassen jeg liker best.

Nå er han altså blitt kontraktspiller i ØIF Arendal selv om han fremdeles skal bo i Kragerø og må pendle til både treninger og kamp.

– Vi skal gjøre en evaluering før jul. Da skal vi vurdere om utviklingen går som vi håper eller om jeg trenger mer nærhet til treningsmiljøet i ØIF. Vi får se.

Morsomt er det at i Kragerø er det pappaen som «holder i spakene».

– Ja, pappa er endel av trenerteamet i Kragerø. 

Han synes det er riktig så stort å spille med de beste i Norge. Og han gleder seg til å utfordre de etablerte spillerne i klubben.

– Det tar nok noen sesonger før jeg kan utfordre Eirik Heia Pedersen. Jeg må trene håndballteknisk og taktisk, bli smartere og trene på å gjøre de rette valgene. Og jeg må ikke minst trene mye fysisk i sesongene som kommer. Så håper jeg at jeg skal bli en reell utfordrer etterhvert.

Han trives også under ØIF Arendals supertrener Marinko Kurtovic.

– Marinko stiller tøffe krav til oss i trening. Det er akkurat sånn som en elitetrener med ambisjoner må gjøre. Han jobber opp nivået på treningene og krever at vi spillere skal ta stort ansvar for egen utvikling. Jeg går en virkelig god skole under Marinko. Og jeg håper at min avtale med ØIF Arendal og samarbeidet med mellom ØIF Arendal og Kragerø skal inspirere flere håndballtalenter i gule og sorte drakter til å se at det er mulig å gå «hele veien», avslutter han på sympatisk vis.

Velkommen som fullverdig medlem av ØIF Arendals elitelag Kristoffer!