I dag gleder vi oss med Elverum! – ØIF Arendal

I dag gleder vi oss med Elverum!

Det er ikke alltid at Elverums glede er ØIF Arendals glede. Men i dag er det sånn! For vår kollega i Eliteserien har nådd gjennom det første hindret i EHF Champions League. De er direktekvalifisert til gruppespill C/D.

Det var Elverum som «snøt oss» for Champions League-spill sesongen 2017/2018. Allikevel er det ikke vanskelig å vare glad på Hedmarkingenes vegne når årets seeding i EHF Champions League ble klar. Elverum er direktekvalifisert til gruppespill C/D. Og det er fantastisk for helle den norske herrehåndballen. For internasjonalt er Elverums prestasjoner også våre prestasjoner. Og klarer gutta i hvitt og sort å gjøre like god figur i år som i fjor, da vinner Norge «poeng» som gjør at det kanskje kan bli flere klubber som får prøve seg i håndballens Champions League i fremtiden.

ØIF Arendal skal spille Challange Cup. Men klubben har søkt om «opprykk» til EHF-cupen. Den 11. juli blir det klart om det blir et internasjonalt «opprykk». Vi krysser fingrene og håper!

På bildet helt nederst kan du se hvilke lag som er kvalifisert til de ulike nivåene i EHF Champions League. Den gjeveste seedingen går til de lag og nasjoner som har høyest rangering. De er farget i gull og havner i puljespill A og B. Gruppe C+D har lengre vei til hovedrunden over nyttår. Det er lagene i blått hvor altså Elverum er med. Lagene som er merket med rødt, må gjennom kvalifisering for å kanskje komme med i gruppe C+D. For kvalikklagene er det betydelig lengre vei.

Slik spilles Champions League:

Stå på Elverum – vi vil ha stadig bedre norsk seeding i Champions League. Da hjelper det godt når dere presterer internasjonalt som dere gjorde sesongen 2016/2017.