ØIF Arendal kan få plass i EHF-cupen! – ØIF Arendal

ØIF Arendal kan få plass i EHF-cupen!

Haslum har trukket seg fra E-cup spill sesongen 2016/2017. Det åpner for at ØIF Arendal kan komme til å spille i den gjeve EHF-cupen. I utgangspunktet skal ØIF Arendal spille Challange Cup i høstens E-cup.

I utgangspunktet var følgende lag kvalifisert til spill i Europa for sesongen 2017/2018:

Elverum – Champions League, som vinner av sluttspillet
Bækkelaget – EHF-cupen, som beste lag i serien som ikke har fått Champions League-plass
Haslum – Challange Cup, første rangert fra Norge
ØIF Arendal – Challange Cup, andre rangert fra Norge

I dag henvendte Norges Håndballforbund seg til ØIF Arendal med nyheten om at Haslum har trukket seg fra E-cupspill sesongen 2017/2018. Det betyr at ØIF Arendal har fått mulighet til å ta over første rangeringen i Challange Cup. I tillegg har vi fått beskjed om at første rangert i Challange Cup fra Norge kan komme til å få «opprykk» til EHF-cupen. Og det betyr kanskje «dobbelt» opprykk for ØIF Arendal.

Det er i tilfelle gode nyheter for ØIF Arendaltrener Marinko Kurtovic. – Om det er mulig er det kjempeflott. Det å klare å komme til gruppespillet i EHF-cupen vil gi oss kjempe erfaring med internasjonale oppgjør. Og det vil være en fantastisk mulighet til å forberede oss til Champions League, kommer det raskt.

EHF-cupen spilles med tre innledende runder. Deretter er det gruppespill som i Champions League. Og akkurat som i den gjeveste turneringen spilles det kvartfinaler etter gruppespillet før de fire beste lagene går til EHF-cupens Final4. Akkurat som for Champions League.

Men det er litt malurt i begeret. – Vi er nødt til å sikre økonomien i neste sesongs Europacup. Det må vi jobbe på spreng for å få til nå, det forteller klubbens daglige leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen. Vi har en negativ egenkapital på 1,5 millioner. Den må være positiv innen 1. januar 2019. Ellers er klubben historie. Så kan vi sikre en grunnfinansiering av E-cup så sikrer vi at dette ikke blir noe sjanseseilas. Dette er altfor god markedsføring av ØIF Arendal, av Arendal som by og hele Sørlandet til at vi ikke skal få til denne øvelsen.

Hva er det som skal på plass økonomisk? – Det kan variere veldig. Og avhenger av hvor lang og dyr bortereisen blir. Så det er umulig å si på forhånd. En usikkerhet som også er vanskelig å håndtere. I disse dager jobber Norsk Topphåndball mot Norges Håndballforbund for å få reisetilskudd til E-cuplagene. Det vil hjelpe. Normalt trenger vi rundt kr. 150 000,- til hver runde for å sikre økonomien, men det kan som sagt variere veldig. Pengene går til reise og overnatting, samt påmeldingshonorarer til EHF og kostnader til reise, opphold og honorar til dommere og observatør. Publikum kan virkelig hjelpe rett og slett ved å kjøpe billetter og møte opp på kampene. Handler man i tillegg i våre kiosker, så bidrar man ennå mer til sunn økonomi, forteller Bjørn-Gunnar.