Tap gir ny mulighet på søndag! – ØIF Arendal

Tap gir ny mulighet på søndag!

Det ble et smertelig tap etter ekstraomganger, 29-30. Dermed står det 1-1 i oppgjør og sluttspillfinalen skal avgjøres førstkommende søndag på Elverum. Ikke det hjemmelaget og hjemmepublikum håpet på. Nå står det på ØIF Arendals evne til å nullstille og mobilisere. For det var mye følelser i sving på slutten av oppgjøret.

Det ble en så dramatisk kamp som det bare kunne. ØIF Arendal klart det beste laget i første omgang. Elverum best de første 5 minuttene av andre omgang. Så mye bedre enn hjemmelaget at ledelsen på 14-10 til pause var spist opp etter 35 minutters spill, 14-14. Ut omgangen var det ingen av lagene som ledet med mer enn ett mål!

Med tre minutter igjen å spille av andre ordinære omgang fører hjemmelagets beste spiller Oleg Macharashvili ØIF Arendal i ledelse 24-23.  Og hjemmepublikum øynet håp. Så scorer Elverum to på rad og hjemmelaget blir satt under press. Med bare 22 sekunder igjen scorer Josip Vidovic og Elverum tar «timeout» og kan legge plan for de siste sekundene. Det førte ikke frem og kampen gitt til ekstraomganger.

Ekstraomgangene blir like nervepirrende. ØIF Arendal er i angrep inn mot første ekstraomgang på stillingen 27-27 og bør sikre minst uavgjort til pause. I stedet blir det en uheldig teknisk feil helt på tampen. Den gir Elverum en kontringsmulighet som gir dem føringen inn i andre ekstraomgang på stillingen 27-28. Og gjennom hele andre ekstraomgang blir hjemmelaget jagende Elverum som ligger ett mål foran. I både ordinær tid og i ekstraomgangene slet ØIFs målvakter med å finne ut av Elverums avslutninger. Der Cesar Almeida var umulig på Elverum, var han ikke opp mot det nivået som skulle til i dagens oppgjør. Redningsprosent på under 30, gjør det vanskelig å vinne tette oppgjør.

Med litt over et halv minutt igjen å spille blir Elverum tildelt 7-meterkast. Det setter Pujol i mål, 29-30. ØIF Arendal går i angrep og August B. Pedersen blir spilt opp i kant. Da han skal hoppe inn, setter Elverums spiller ut beinet. Noe som gjør at August trekker seg og treffer spilleren. Publikum og spillere på hjemmelaget tenner på dommerens avgjørelse – brøyt. En direkte kampavgjørende beslutning. Temperaturen var nærmest elektrisk i hallen. Men til lite nytte dommerne gjør ikke om på beslutningen og Elverum reiser hjem vel vitende om at finaleoppgjøret skal avgjøres på Elverum førstkommende søndag.

Så er det opp til ØIF Arendal-spillerne å ta med seg alle følelser og frustrasjon fra slutten av kampen til det avgjørende oppgjøret. Det kan kanskje være den motivasjon som kan gi ØIF Arendal en ny seier på bortebane!