Pressemelding: Svensk storscorer, Martin Lindell, er klar for Arendal! – ØIF Arendal

Pressemelding: Svensk storscorer, Martin Lindell, er klar for Arendal!

Det er en storscorer i den svenske håndballligaen som har undertegnet en 2-års kontrakt med ØIF Arendal. Martin Lindell var en av topp 10 i den svenske skytterligaen forrige sesong. - Jeg gleder meg veldig til å komme til Arendal og ta del i det håndballeventyret som utspiller seg her, kommer det forventningsfull fra klubbens nyervervelse.

Martin Lindell har gjort stor suksess denne sesongen i den svenske klubben han spiller for HK Aranäs. Han scoret 139 mål på 30 kamper. Og ble med det en av topp 10 totalt i den svenske skytterligaen. Av svensk media blir han beskrevet som en «lirare». Martin er født i 1993 så han er midt i sin beste håndballalder.

Martin ble i februar kåret til månedens spiller i den svenske håndballigaen. 

Han startet sin håndballkarriere som yngre spiller i Halmstad HP, byen ved samme navn som han kommer fra. Etter en lovende ungdomskarrière ble han hentet til den svenske storklubben Drott og var med i troppen da klubben vant SM-gull i 2013. Sesongen 2013/2014 spilte han Champions League sammen med Drott. Samme sesong pådro han seg en korsbåndskade og var ute av spill i 10 måneder. Restitusjonsperioden innhold blant annet en utlånsperiode til HK Varberg (1. divisjon i Sverige) i en måned. Der gjorde han utrolige 36 mål på 4 kamper og fant virkelig spillegleden igjen etter en lei skadeperiode.

Sesongen etterpå ble det overgang til HK Aranäs og med fantastiske 139 mål på 30 kamper ble han altså «draftet» av Marinko Kurtivic. Og er nå klar for ØIF Arendal fra kommende sesong. Martin var også tilstede da ØIF Arendal møtte Bodø i semfinalesluttspill for å bli kjent med klubb og spillegruppe før han tok sin endelige beslutning. Og for kort tid siden kom altså den fantastiske beskjeden om at han har valgt å fortsette sin spennende karrière i ØIF Arendal.

– Jeg har gjort litt bakgrunnsjekk både på ØIF Arendal og på klubbens trener Marinko Kurtovic. Og jeg har hørt så mye godt om både klubb og trener. Uansett hvor jeg har henvendt meg, være seg til min agent, til andre spillere som har trent hos Marinko før eller andre relasjoner jeg har i håndballfamilien, så har det utelukkende vært fantastisk flotte tilbakemeldinger, skryter Martin.

– Jeg var også i Sparebanken Sør Amfi og så hjemmekampen i sluttspillet mot Bodø. Den atmosfære og de rammer klubben spiller under er bare helt fantastisk. Klubbens supporterklubb, Svermen, imponerer med sitt engasjement rundt kampene. Og alle mennesker jeg møtte var bare så glade og trivelige. Byen virker helt fantastisk med skjærgårde helt inn i sentrum. Hvem har vel ikke lyst til å spille håndball i slike omgivelser? kommer det resolutt fra klubbens ferskeste spiller. – Jeg gleder meg til å spille i de røde og sorte draktene.

– Jeg har lyst til å vinne alle titler man kan vinne i norsk håndball. Og jeg mener at sjansen for å gjøre det i ØIF Arendal er store, så dette gleder jeg meg stort til, avslutter den sympatisk storskytteren.

Martin får spilledrakt nummer 6. Og han får overlevert sin drakt i forkant dagens kamp. Og han blir presentert for klubbens sponsorer før kampen i dag!

– Når vi ser etter håndballspillere som skal forsterke laget, ser vi ikke utelukkende på spillekompetansen. Den er viktig. Men vel så viktig er det at vi finner typer som kan være med på å utvikle toppidrettskulturen i klubben. Som kan utfordre seg selv og spillegruppa på stadig å ta nye steg. I Martin Lindell tror vi at vi får vi begge deler. Han er en svært profesjonell både på og utenfor håndballbanen, det forteller ØIF Arendals hovedtrener Marinko Kurtovic.

– Martin har opplevd mye i sin unge alder til tross. Han er ikke på noen måte ferdig utviklet, han har stort potensial som ikke er tatt ut. Det skal vi gjøre sammen. Han fikk en lei korsbåndskade satt en midlertidig liten stopp i hans utvikling. Men denne sesongen ble jo helt fantastisk for han i HK Aranäs. Han kommer til å gli flott inn hos oss blant annet fordi han er veldig fleksibel i sin spillestil. Han kan spille i alle posisjoner. Og han er en sånn spiller som kan bryte spillet og bare gjøre de enkle målene. En sånn spilletype vi har sett etter i lang tid og som vi nå endelig har funnet, skryter Marinko Kurtovic tydelig fornøyd med nyervervelsen.

– Jeg er både stolt og glad over at vi i ØIF Arendal kan få hit et ungt og så stort håndballtalent. En håndballspiller som har de beste årene av sin karrière foran seg, avslutter Marinko Kurtovic.