Tidenes mest krevende oppgave? – ØIF Arendal

Tidenes mest krevende oppgave?

ØIF Arendals prestasjon sist søndag i Elverum var formidabel. Og forsvars- og målvaktsjobben som laget presterte i kampens siste 13 minutter var helt "outstanding". Den taktiske planen stod til absolutt høyeste karakter. Utførelsen i samme periode var eksepsjonell. Og akkurat her ligger utfordringen. For når vi leverte "på det jevne" i kampens første 47 minutter, da var Elverum best!

For oss som var tilstede i Terningen Arena, og sikker for alle som fulgte kampen på tv, ble det mot slutten av oppgjøret svært tydelig at ØIF Arendal var nærmest utilnærmelige i forsvar. Det virket som om selvtilliten bare vokste og vokste etterhvert som Elverum slet med å komme til avslutninger. Og selv om Cesar Almeida stod godt i målet, så var det først og fremst et fantastisk forsvar som ikke slapp Elverum til særlig store sjanser. Og det virket som om Elverum ikke var forberedt på utfordringen de møtte. Noe de åpenbart må ha vært.

Ja, eller kanskje det var en annen faktor som spilte hjemmelaget fra søndag et puss? Kanskje gikk det opp for karene fra Hedmark at noe var i ferd med å glippe? Sluttspill- og Champions League-hegemoniet kunne få seg en alvorlig «trøkk» med tap i første sluttspillsfinale og det til og med på hjemmebane. Det er ikke usannsynlig at det er sistnevnte faktor som spilte Elverum ett puss.

Elverum har vært Norges beste håndball-lag denne sesongen. Tapet for ØIF Arendal på Elverum sist søndag forandrer ikke på det faktum. Prestasjonene de har levert i Champions League har imponert ikke bare folk fra innlandet. Og det er et faktum at vi alle har heiet på Elverum når de har representert Norge i Champions League med fantastisk bravur. Serien vant de med god margin. Eneste riktige skår i gleden så langt, har nok vært finaletapet i NM mot Haslum.

Elverum er på ingen måte uslåelig. Heller ikke i to kamper på rad. Og selv om svært mange i håndball-Norge fremdeles holder Elverum som favoritt til å vinne årets sluttspill, så er de heller ikke uslåelige i torsdagens 2. finale.

ØIF Arendal har ikke noe å tape. Arendalittene har sågar sett seg nødt til å blåse støv av gamle helter for å mønstre sitt beste forsøk på å vinne sluttspillet. Elverum har sitt sluttspills- og Champions League-hegemoni å tape. Og Elverum har en forsmedelig inngang til selve sluttspillet å revansjere.

Og her ligger noe av den største utfordringen som møter ØIF Arendal i 2. finale. Elverum kommer revansjesugne etter tap på  hjemmebane. Og de er vel vitende at et endelig tap i nettopp årets sluttspill fort kan komme til å bli forklart med den forsmedelige inngangen de hadde til årets sluttspill. I dette er nok revansjekraft til å mobilisere selv staute karer.

På den andre siden… her kan også Elverums største utfordring ligge. De har faktisk mer å tape enn bare sluttspills- og Champions League-hegemoniet. Det kan også være krevende bør når man både har det soleklare favorittstemplet og ikke har lyst til å tape sitt hegemoni… Og av egen lokalavis er de allerede utfordret til tittelen, «Ekte vinnere reiser seg igjen». Det står med andre ord svært mye på spill i 2. sluttspillfinale.

Hva skal så Arendal gjøre? Svaret er såre enkelt. Spille like godt forsvar hele kampen som man avsluttet med på søndag. Score på straffene og 100%-avslutningene. Holde tekniske feil på et minimum og få hinsides hjelp av hjemmepublikum. Det er fremdeles Davids kamp mot Goliat. Men Goliat har vist tegn til svakheter. Så langt har ingen hverken vunnet eller tapt noe som helst. Det står 1-0 til «pause». Torsdag starter andre omgang. Hjemmelaget håper å slippe «ekstraomganger» på Elverum! Det er kanskje tidenes mest krevende oppgave? For begge lag!

Vel møtt til sluttspillfinale i en fullsatt Sparebanken Sør Amfi på torsdag 18. mai kl. 18.45.