– Et samarbeid langt viktigere enn idretten vi driver! – ØIF Arendal

– Et samarbeid langt viktigere enn idretten vi driver!

Bufetat har hatt et langsiktig samarbeid med ØIF Arendal og nå skal Thom Jakob Kleggetveit og Bufetat være tilstede med "stand" i Sparebanken Sør Amfi i forbindelse med sluttspillfinalen. Målsettingen er å få flere familier til å vurdere å bli fosterhjem. - Akkurat nå jobber vi konkret for å finne botilbud for 12 barn i Arendal og nærliggende kommuner, forteller han.

– Vi vet at barn som trenger et fosterhjem, lykkes bedre dersom de kan få en ny omsorgsbase i nærheten av sitt allerede etablerte nettverk. Nettopp derfor er det viktig for oss i Bufetat å rekruttere familier i Arendalområdet, og gjennom ØIF Arendal når vi ut til mange potensielle fremtidige fosterhjem.

På landsbasis bor det over 11 000 barn i fosterhjem. I Agder er det rundt 100 barn som trenger et nytt botilbud hvert år.

– Akkurat nå fokuserer vi på barn og unge fra 12 år og oppover. Det er 12 barn i denne alderen som nå trenger et nytt botilbud. Vi setter ressurser inn i å finne slike tilbud i barnas egne nærmiljø og håper å treffe noen potensielle fremtidige fosterhjem i Sør Amfi på torsdag, forteller Tom Jakob.

Hva vil det si å være et fosterhjem? – Det er rett og slett å gi et barn eller ungdom som ikke kan bo hos sine foreldre et botilbud. I en kortere eller lengre periode, gi omsorg til noen som trenger det. Og selvsagt med støtte og oppfølgning fra det kommunale barnevernet og opplæring og gruppeveiledning fra oss i Bufetat.

De som er interessert eller nysgjerrig kan gå inn på Fosterhjem.no, eller de kan treffe Thom Jakob Kleggetveit og hans medarbeidere på stand førstkommende torsdag i Sparebanken Sør Amfi. – Det er veldig hyggelig om folk kommer å tar en uforpliktende prat med oss. Ingen blir fosterforeldre der og da. Men forhåpentligvis klarer vi å «trigge» en interesse som ender opp i et fremtidig nytt fosterhjem, forklarer han.

Thom Jakob er godt fornøyd med samarbeidet med ØIF Arendal. – Når folk kommer til oss på informasjonsmøter, så er det mange som forteller at interessen og nysgjerrigheten startet med informasjon de hadde fått i sammenheng med ØIF. Eller at de hadde sett Fosterhjem.no reklamen bak på ØIF Arendals kortbukser. Sånt synes vi er flott og det viser at samarbeidet fungerer godt og etter intensjon. 

Daglig leder i ØIF Arendal, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, er full av lovord om samarbeidet. – Dette er et samarbeid som er langt viktigere enn idretten vi driver. Å vite at vi kan være en ørliten årsak til at noen barn og unge som bor i vårt eget nærområde og som har det vanskelig, kan få det bedre er bare utrolig meningsfylt.

– I vår toppidrettshverdag er det viktig å tenke på seg selv, hva man spiser, når man spiser, trening, restitusjon, kamper og vi får masse oppmerksomhet på det vi driver med hele tiden. Da er det lett at vi kan bli litt for navlebeskuende. Samarbeidet med Bufetat gjør at vi blir veldig klar over at ikke alle har det så godt som vi har. Og vi håper virkelig at alle som kommer i Sparebanken Sør Amfi på torsdag og som har tenkt tanken på at man har slikt hjerterom i egen familie, tar en prat med teamet fra Bufetat. Vi heier i alla fall høyt på dem som finner rom og plass til å gi barn og unge hjerterom i eget hjem.