Vi er klare for første finale! – ØIF Arendal

Vi er klare for første finale!

ØIF Arendal er klare for sesongens første sluttspillfinale. Siste treningsøkt er unnagjort. Gutta slapper av på hotellet. Nå venter kun ett lett måltid mat før det bærer til Terningen Arena og kamp. Vel vitende at alt presset ligger på Elverum.

Det som lenge så ut til å bli en mellomsesong for våre gutter, har endt opp med å bli en kamp om det aller gjeveste i norsk klubbhåndball. Sluttspillseier. Når alle hadde forsont seg med at i år blir det ikke noe «sølvtøy» i pokalskapet i Sparebanken Sør Amfi, så presterer gutta akkurat nok til at man avanserer både fra kvartfinale og semifinale i sluttspillet og til en historisk mulighet i finalen. Det uten at alle har prestert 100% samtidig!

Sølvmedaljene vant både ØIF og Elverum da man avanserte fra hver sin semifinale. Når man nå møter til finale er det Elverum som stiller som hele håndball-Norges favoritter. Det er Elverum som har vært i seks finaler på rad. Det er også Elverum som har vunnet fem finaler på rad. Og det er Elverum som har hatt den gjeve Champions League-plassen i mange sesonger nå. Og som statusmessig har bygd en fantastisk profil rundt sin Champions League-deltagelse.

For ØIF Arendal byr finalespillet utelukkende på muligheter. Våre gutter har det aller beste utgangspunktet for finalene. Ingenting å forsvare. Alt å vinne. Det bør være nærmest det perfekte utgangspunktet.

Selvsagt spiller ingen med lave skuldre når det er finale. Allikevel kan våre gutter vite at i disse kampene er det ingenting å tape, det er alt å vinne. De har spilt på seg en mulighet som alle hadde avskrevet for noen måneder siden. Og måten de har gjort det på har vært imponerende. Kanskje har de også avventet tidspunktet hvor alle leverer «varene» samtidig til selve finalen? Om så er tilfelle vil Elverum få store utfordringer med å ivareta sitt sluttspill- og Champions League-hegemoni. Da kan det være at den gjeve Champions League-hymnen skal spilles i en annen arena enn Terningen, når det europeiske eventyret starter opp igjen til høsten. Det er lov å håpe. Det er lov å drømme. Alle store eventyr starter som en drøm.

Like før det hele «braker» løs, er det bare å ønske Arendals flotteste ambassadører en masse lykke til. Det trenger de, for oppgaven er utfordrende selv om man kan altså er kun to kamper unna alle håndballspilleren store drøm! Tvi, tvi, gutter!