Håndballen tilbake på TV2! – ØIF Arendal

Håndballen tilbake på TV2!

Norges Håndballforbund og TV 2 har signert en ny 5-årig medieavtale ut sesongen 2021/2022, som sikrer TV 2 rettighetene til all norsk klubb- og landslagshåndball allerede fra neste sesong.

– Dette er en ny god dag for TV 2 med nye sterke sportsrettigheter, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Også i Norges Håndballforbund er det glede over en ny og langsiktig TV-avtale.

– TV 2 har lang tradisjon som håndballkanal og vil ivareta håndballens interesser, sier Generalsekretær Erik Langerud i Håndballforbundet.

Den nye medieavtalen sikrer norske håndballklubber en ukentlig seriekamp på TV 2 Sportskanalen, mens cupfinalene og landskampene både for Håndballgutta og Håndballjentene vil bli vist på TV 2s hovedkanal.

– Vi vet interessen for håndball i Norge er stor. Det er viktig både for klubbene og landslagene at det er kontinuitet i mediedekningen. Det gjelder også for den daglige nyhetsovervåkningen. Kampen om plassen i det fragmenterte sports-mediebildet er hard og utfordrende, og det er helt avgjørende for håndballens posisjon at vi har en framskutt rolle i den kampen. Det mener vi norsk håndball er sikret gjennom den nye avtalen med TV 2, sier Erik Langerud.

Håndballforbundet vil sammen med Norsk Topphåndball fortsette sin satsing på handballtv.com også i denne avtaleperioden. Gjennom sin egen nettbaserte distribusjon vises her alle norske klubbkamper for både kvinner og menn, som ikke sendes på lineært TV.

– I en sammensatt og krevende mediehverdag er vi glade for å starte opp et nytt samarbeid med     TV 2 med alle de muligheter det gir håndballen. I den totale synligheten er det et stort uforløst potensiale i alt det topphåndballen kan tilby tilskuere og samarbeidspartnere. Sammen med TV 2 er vi klare til å ta nye større steg til glede for alle som er glad i håndball, sier daglig leder i Norsk Topphåndball, Hein Barthold.

– For sportsdekningen på våre tradisjonelle kanaler er live-innhold helt avgjørende. Gjennom avtalene vi nå har sikret for alle fotballkvalifiserings-kampene i Europa, Premier League, eksklusive kamper i Champions League, en stor og viktig sykkelpakke, samt norsk håndball og ishockey, har vi for flere år framover et live-innhold vi er stolte av, forteller TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Foruten live-kampene innebærer den nye håndballavtalen at TV 2 gjennom et nytt håndballmagasin vil sikre dekning av både topp- og breddeaktivitetene i håndball-Norge.  TV 2 har gjennom sin satsing på mange plattformer et av de største nedslagsfeltene på sosiale medier i Norge. Der vil også håndballen de neste fem årene få sin naturlige posisjon gjennom den nylig inngåtte medieavtalen.

Den nye avtalen gjelder ikke kamper i EM, VM eller Olympiske leker.

 

(handball.no)