Kolstadtrener Stian Gomo: – Ingen sensasjon om ØIF Arendal vinner sluttspillfinalen! – ØIF Arendal

Kolstadtrener Stian Gomo: – Ingen sensasjon om ØIF Arendal vinner sluttspillfinalen!

- Med fullt mannskap synes jeg Elverum er det beste laget i Norge, det forteller Stian Gomo, Kolstadtreneren som Elverum slo ut i sin semifinale. - Men det er ingen sesasjon om ØIF Arendal vinner sluttspillet.

Han har størst tro på Elverum. Men tror at oppgjøret er åpent og ser ØIF Arendal som det laget som kan vippe de seiersvante hedmarkingene av «pinnen». Og selv om Kolstad har tapt alle fire kampene de har spilt mot Elverum i sesongen 2016/2017, rystet trønderne Elverum i den første semifinalen. Det ble kun ett måls tap på Elverum, 27-26.

Hva tror du ØIF Arendal kan lære av deres kamp på Elverum? – Vi fokuserte mest på oss selv inn mot semifinalen. Vi var sultne og hadde med oss en god porsjon selvtillit etter kvartfinale oppgjørene mot Haslum. Det var viktig at vi ikke møtte til kampene med respekt. Den hadde vi lagt igjen i Trondheim. Og sannheten er at vi burde ha vunnet den første kampen. Og det kunne gitt et spennende utgangspunkt før returkampen. Det maktet vi ikke. Dessverre var det hjemmelagets rutine som var utslagsgivende da kampen skulle avgjøres, forklarer Stian Gomo.

Han har imidlertid tro på at ØIF Arendal kan være mer rutinerte om situasjon skulle gjenta seg i Terningen Arena på søndag. – ØIF Arendal har etablert seg som et topplag over tid. De har erfaring både som lag og de har enkeltspillere med pondus. Og Marinko Kurtovic er en rutinert ringrev som absolutt kan gjøre en forskjell i slike kamper. Så ØIF Arendal kan fort klare det vi ikke klarte. Å ta vare på en ledelse hele kampen inn.

Tror du at ØIF Arendal er avhengig av å vinne første kampen for å ha mulighet til å vinne sluttspillet? – Absolutt ikke. Tvert i mot. Jeg tror at den viktigste kampen for Arendal blir hjemmekampen. Dersom laget klarer å vinne den, mener jeg at oppgjøret står mer til 50/50 foran en siste og avgjørende finale. Selv om den går på Elverum.

– Elverum har imponert og med fullt mannskap synes jeg de er det beste laget i Norge. Hver kamp lever imidlertid sitt eget liv. Og jeg vil ikke kalle det noen «bombe» om ØIF Arendal vinner. Heller ingen sensasjon. Men jeg har størst tro på at Elverum har rutinen som skal til for å ta det hele i havn.

Når vi forsøker å utfordre han på hvem han har som sin favoritt blir han straks forsiktig. – Det ønsker jeg ikke å si så mye om. Men jeg håper det blir tre kamper og masse god håndball. Og at håndballsesongen varer så lenge som mulig. Sånn avslutter den sympatiske Kolstadtrenere, spent på utfallet av årets finale han også.