Marinko Kurtovic: – Vi kommer til å bli ekstremt tøffe å møte på søndag! – ØIF Arendal

Marinko Kurtovic: – Vi kommer til å bli ekstremt tøffe å møte på søndag!

Marinko har analysert kampen i Bodø mange ganger nå. Og han er krystallklar. - Vi tenker veldig offensivt og vi kommer til å bli ekstremt tøffe å møte. Den energien som kommer fra 2 500 tilskuere i Sparebanken Sør Amfi vil inspirere oss enormt.

Men før han sier for mye om eget lag starter ØIF Arendal-treneren med å rose Bodø-kampens to dommere. Det til tross for et ganske solid tap. – Jeg har sett kampen en rekke ganger på video. Og kampens to dommere gjør en veldig god prestasjon. De dømmer helt uten overvekt til noen av lagene. Har en god «helhetsvurdering». Og underveis i kampen når noe feil skjedde, da førte de en veldig konstruktiv og god dialog med oss trenere. Jeg gir dem terningkast seks, forklarer han imponert. Kampens to dommere var Jo Are Johannessen og Tom Larsen.

Når det gjelder ØIF Arendals prestasjon i Bodø er han like tydelig. – Man trenger i grunn ikke bruke mye tid foran TV eller være en «Einstein» for å skjønne hva som må være annerledes i hjemmekampen. Klarer vi å halvere antall tekniske feil, så skal Bodø få litt å jobbe med, forklarer han.

– Spillerne satte seg i vanskelige situasjoner, gjorde dårlige avstandsvurderinger i forhold til forsvarsspillerne og dermed havnet halvparten av de tekniske feilene i enkle kast og mottak feil. Heldigvis er dette ting det er enkelt å rette på inn mot neste kamp.

Marinko er optimistisk med tanke på søndagens avgjørende finale. – Jeg fremholder alltid hvor viktig publikum kan være på «momentet» i kamper. Og i ØIF Arendal er vi heldig som har Norges beste publikum og Norges beste supporterklubb i Svermen. Dersom vi møter en nærmest fullsatt Sør Amfi på søndag, tror jeg virkelig på at den energien som kommer fra hjemmepublikum kan være helt avgjørende mellom to jevne lag. Å spille under slike rammer på hjemmebane er rett og slett utrolig inspirerende. Jeg håper alle tar med seg en venn ekstra, så det blir helt fullt.

Så da er utfordringen gitt dere – ta med deg en venn å kom på siste og avgjørende semifinale i sluttspillet. Søndag kl. 18.00 i Sparebanken Sør Amfi.