ØIF Arendal nærmer seg Europacupspill! – ØIF Arendal

ØIF Arendal nærmer seg Europacupspill!

Ettersom Elverum tok seg til sluttspillsfinale på bekostning av Kolstad, nærmer ØIF Arendal seg også Europacupspill i sesongen 2017/2018. Men helt klart er det ennå ikke.

I utgangspunktet er ikke ØIF Arendal kvalifisert til noe Europacup spill, ennå! Det kan bli spill som norsk representant både i Challenge cup og selvsagt i selveste Champions League. Vinner våre gutter mot Bodø i kveld blir det spill i Europa, uansett finaleresultat.

Den eneste situasjon som kan holde ØIF Arendal utenfor Europacupspill er om Bodø først slår ut ØIF Arendal i semifinale sluttspill og siden også slår Elverum i sluttspillfinalen. For dersom Elverum blir sluttspillmester, blir det Europacup på våre gutter!

Og forklaringen er som følger:

Elverum er allerede kvalifisert til Europacupenes EHF-cup som serievinner i Norge. Bækkelaget har som nummer to fått plassen i Challenge cup. Det samme har Haslum som Norgesmester. Dersom Bodø vinner sluttspillet, blir det bodøværingene som stikker av med den gjeveste Champions League og alt annet blir som skrevet i forrige setning. På samme måte blir det dersom det er våre gutter som vinner Sluttspillet. Bortsett fra at det blir de oss som skal ut i det gjeveste selskapet.

Men, dersom Elverum blir vinner av sluttspillet. Da får gutta fra «skauen» Champions League-plassen. Da «rykker» Bækkelaget opp til EHF-cupen. Haslum som ble nummer tre i cupen, ville normalt «rykket» opp og fått en plass i Challenge Cup. Men siden Haslum allerede har en plass i Challenge Cup som Norgesmester, er det fjerde plassert i seriespillet som «rykker» opp til Challenge Cup hvor Norge altså har to plasser. Og fjerdeplassen i årets seriespill, den var det ØIF Arendal som hentet hjem.

Så da vet du alt om ØIF Arendals muligheter til å nå de gjeve Europacupene!