Børge Lund: – Vi skal bryte noen barrièrer og ta oss til finale! – ØIF Arendal

Børge Lund: – Vi skal bryte noen barrièrer og ta oss til finale!

Bodø-trener Børge Lund er offensiv inn mot sluttspillsemifinalen førstkommende onsdag. - Selvfølgelig ønsker vi å avgjøre over to kamper, forteller han. Vel vitende at Bodø klarte nettopp det i kvartfinalen mot serietoeren Bækkelaget. Men han tror ikke det blir noen enkel oppgave å slå ut ØIF Arendal.

– Jeg forventer at det blir to lag hvor spillerne kommer til å gå ekstremt lang for å «pushe» seg selv. Det er noen spilletyper på begge lag som virkelig kan gå i «klinsh» med hverandre. Og det kommer til å bli tøffe kamper, det er litt av analysen til Bodø-treneren i forkant av oppgjørene.

– Da vi slo Bækkelaget over to kamper gjorde seier i første bortekamp en del på det mentale spillet. Da hadde vi to matchballer og kunne jobbe godt inn mot den andre kampen. Men vi forventer en vanskeligere oppgave i Arendal. ØIF har helt andre kulisser rundt hjemmekampene. Publikum og rammene i Sør Amfi gir hjemmelaget ekstra energi, forklarer han. – Det merket vi også i hjemmekampen mot Bækkelaget. Bodø-publikum ga oss voldsom energi av å spille hjemme.

Bodø hentet tre av fire poeng mot ØIF Arendal i seriespillet. Børge Lund tror allikevel ikke at seriekampene har noe å si for sluttspillkampen. – De resultatene tror jeg ikke har noe å si. Til de kampene var vi i en veldig bra periode. Det var ikke bare Arendal som fikk trøbbel i Bodø i den gangen, forklarer han og refererer til perioden i oktober hvor Bodø vant 6 kamper på rad. Og bl.a. sendte både Bækkelaget, Haslum og ØIF Arendal hjem fra nord-Norge helt ribbet for poeng.

Når vi utfordrer han på om han tror kampen blir avgjort over to eller tre kamper innrømmer han at han tror det blir tøffere å skaffe seg samme utgangspunkt i semifinalen som Bodø fikk etter første kamp i kvartfinalen. – Jeg tipper at oppgjøret avgjøres etter tre kamper. Selvfølgelig ønsker vi å avgjøre etter to kamper, men lagene er såpass bra begge to at det fort blir over tre matcher. Men vi har til hensikt å bryte noen barrièrer og ta oss til finale. Det gjorde vi for to år siden også. Og det har vi lyst til å gjøre igjen, kommer det offensivt fra den trivelige treneren fra nord.