Børge Lund tror ikke på Bodø som favoritt: – Marinko har startet «mind games» – ØIF Arendal
Foto: May Elin Aunli

Børge Lund tror ikke på Bodø som favoritt: – Marinko har startet «mind games»

Vi treffer den sympatiske Bodø-treneren på vei til trening for å legge slagplan for å slå ØIF Arendal i sluttspillets semifinaler. Og Børge Lund tror ikke Marinko mener alvor med å forsøke å skyve favorittstemplet nordover.

– Jeg flirte godt når jeg leste det, kommer det på kav nordnorsk. Han er en rutinert ringrev. Med 216 landskamper og 390 mål med flagget på brystet, en lang epoke som landslagskaptein, kjenner han godt igjen det psykologiske spillet rundt viktige kamper. Og Marinkos forsøk på å skyve favorittstemplet til Bodø kjøper han ikke.

– Det mener han ikke seriøst. ØIF Arendal har fordelen av å kunne spille en eventuell avgjørende kamp på hjemmebane, så i den grad kampen har noen favoritt. Så er det ikke Bodø, forklarer han.

– Det er mye psykologi rundt kampene. Og slik kan være med på å påvirke momentet både i inngangen til kampene og i selve kampene. Vi fant ekstra motivasjon i at Bækkelaget valgte oss fremfor Kolstad, forklarer Børge Lund. Og Bækkelaget fikk unngjelde med to strake tap for nordlendingene.

– Det er ingen tvil om at ved å vinne første kamp borte så påvirker det det mentale «spillet» inn mot kamp to. Mot Bækkelaget kunne vi forberede oss i ro og viste at vi hadde to matchballer, forklarer han til Bodøs prestasjon ved å slå ut serietoeren i sluttspillets kvartfinale.

Så får det bli opp til ØIF Arendals gutter å vinne hjemmekampen. Det vil i alle fall sette et skikkelig press på Bodø og Børge Lund inn til hjemmekampen i nord. Og kanskje kan det være det som skal til for å vippe dem av «pinnen»?

ØIF Arendal har noe å revansjere. I seriespillet ble det bare ett poeng på de to kampene. Og bortekampen tapte sørlandslaget med hele 10-mål.