Slik er veien til Europacup sesongen 2017/2018 – ØIF Arendal
ØIF Arendal drømmen: Champions League til Sørlandet!

Slik er veien til Europacup sesongen 2017/2018

Den opplagte veien til Europacup for sesongen 2017/2018 er åpenbar. Det er å vinne sluttspillet, så kommer Champions League-eventyret til Sørlandet allerede fra høsten. Men det kan også bli Challenge Cup selv om det "bare" ble 4. plass i årets Grundigliga.

Vinneren av sluttspillet får Norges gjeveste Europacup, Champions League. Finaletaperen får ingenting. Vinneren av norgesmesterskapet har allerede fått tildelt Challenge cup plass 1 (Norge har to plasser i cupen).

Seriemesteren får EHF cup. Andre plass i serien gir rett til Challange cup plass 2. Det betyr at i utgangspunktet ville ØIF Arendal måtte vinne sluttspillet for å få E-cup spill kommende sesong.

Men… Siden Haslum vant norgesmesterskapet og allerede har kvalifisert seg til Challenge Cup plass 1, «rykker» ØIF Arendal opp til rangering 3 i serien. Altså fremdeles en plass under siste e-cup plass som er 2. plass i seriespillet.

Dersom Elverum vinner sluttspillet. Da får «gutta fra skauen» Champions League-plassen. Da vil Bækkelaget (som var nr. 2 i serien) rykke opp til første rangering i serien og med det vinne retten til EHF cup-spill. Siden Haslum fremdeles har sin E-cup deltakelse via NM-gull, vil det bli ØIF Arendal som rykker opp til andre rangering i serien og dermed Challenge cup plass 2.

Skal ØIF Arendal stå uten E-cupspill kommende sesong, må altså Bodø eller Kolstad vinne sluttspillet.

Men det enkleste og aller beste er selvsagt at våre gutter gjør jobben selv, vinner sluttspillet. Da kan eventyret bare begynne allerede til høsten!

E-cup rangering i Norge:

Champions League – vinneren av sluttspillet
EHF cupen – seriemesteren
Challenge Cup 1 – norgesmesteren
Challenge Cup 2 – sølv i Grundigligaen