Kolstad sendte Haslum ut av sluttspillet! – ØIF Arendal
Foto: Jan Espen Thorvildsen

Kolstad sendte Haslum ut av sluttspillet!

- Det finnes ingen favoritter i sluttspillet. Det er 50/50 kamper hele veien. Det viser ikke minst kvartfinalene hvor både Bækkelaget og Haslum blir slått ut, det er ØIF Arendals trener Marinko Kurtovics klare mening.

– Sluttspill er sluttspill som stafett er stafett. Noe ikke minst resultatene fra kvartfinalene viser med all tydelighet, det forklarer Marinko. Vel vitende om at de fleste nok hadde både Haslum og Bækkelaget som favoritter i sine oppgjør i kvartfinalen. Men sånn ble det ikke. Bodø sendte BSK hodestups ut i feriemodus. Det samme gjorde Kolstad med Haslum.

– Nå håper jeg virkelig på fulle tribuner i hjemmeoppgjørene. Og da mener jeg ikke 1800-1900 tilskuere som får hallen til å se full ut. Nei, da mener jeg propp full hall 2 400 tilskuere og full «trøkk». Dette er så viktige og avgjørende kamper som norsk håndball kan by frem. Det ligger Champions League plass i «potten». Noe alle håndballspillere drømmer om å få mulighet til å bli endel av, forklarer han engasjert. Det er tydelig at ØIF Arendal-treneren allerede gleder seg til de store kampene.

– Det spiller ingen rolle om det blir Bodø eller Kolstad. Det er 50/50-kamper. Og det kommer til å bli utrolig spennende. Med Svermen og hele håndballpublikum fra Sørlandet bli disse oppgjørene sesongens store høydepunkter så langt. Nå håper jeg på en smekkfull hall som gir oss den støtten som bare Norges beste håndballpublikum kan levere. Nemlig våre egne i Sør Amfi. Nå trenger gutta all den støtte de kan få for å realisere drømmen om finale i sluttspillet. Og drømmen om å få muligheten til å spille om den gjeve Champions League-plassen. Ordene kommer fort. Marinko Kurtovic er engasjert. Det er ingen tvil om at sluttspillet betyr mye for både han og laget.

Siste kvartfinale ble spilt i dag. Og det var tredje og avgjørende kampen i oppgjøret. Bortelaget Kolstad vant solide 27-18. Følgende lag er dermed i semifinalen:

Elverum (slo ut Drammen)
ØIF Arendal (slo ut FyllingenBergen)
Kolstad (slo ut Haslum)
Bodø (slo ut Bækkelaget)

Elverum har honnøren og kan velge motstander, enten Kolstad eller Bodø. Det laget som ikke Elverum velger, skal spille mot ØIF Arendal. ØIF Arendal er seedet og får fordelen av å starte med hjemmekamp. Deretter blir det bortekamp. Og dersom oppgjøret trenger en tredje og avgjørende kamp, kommer den i Sparebanken Sør Amfi.

Kampene spilles som følger:

Sparebanken Sør Amfi onsdag 19. april (klokkeslett og motstander blir klar mandag kl. 10.00)
Bortekamp søndag 23. april (klokkeslett og motstander blir klar mandag kl. 10.00)
Eventuelt avgjørende tredje kamp spilles i Sparebanken Sør Amfi søndag 30. april.