I dag avgjøres ØIF Arendals rangering i semifinalene! – ØIF Arendal
Avgjørende kamp for ØIF Arendals rangering i semifinale

I dag avgjøres ØIF Arendals rangering i semifinalene!

Kl. 16.00 i ettermiddag avgjøres ØIF Arendals rangering i semifinalene. Da spilles kvartfinalenes siste kamp og den går mellom Haslum HK og Kolstad. Kampen spilles i Oslo og er helt avgjørende for videre rangering.

De høyest rangerte lag fra Grundigligaen velger motstandere. Og de to høyeste rangerte gjenværende lagene fra seriespillet kan ikke møtes. Pr. i dag er det to høyest rangerte lagene Elverum som ble seriemester og Haslum som ble nummer tre. Så dersom Haslum tar seg videre til semifinale vil det si at Elverum og Haslum ikke kan møtes i semifinale.

Elverum skal velge sin motstander og kan da velge mellom ØIF Arendal og Bodø. Så blir det laget som Elverum ikke velger «igjen» til Haslum.

MEN dersom Kolstad gjentar prestasjon fra sist kamp mot Haslum som gikk i Oslo og vinner. Da er Haslum også slått ut. Og da vil det være Elverum og ØIF Arendal som er høyest rangert i sluttspillet. Igjen er det Elverum som skal velge motstander og dermed står det laget av Kolstad eller Bodø som Elverum ikke velger, igjen til ØIF Arendal.

Med andre ord. Dersom Haslum vinner, møter vi enten Elverum eller Haslum. Dersom Kolstad vinner, møter vi enten Kolstad eller Bodø.

Det er også avgjørende for hjemmebanefordelen hvilken rangering man har. For ØIF Arendal betyr det at dersom Haslum vinner, blir det bortekamp i første kamp (19. april) og hjemmekamp i kamp nummer to (23. april). Dersom semifinalen ikke er avgjort over to kamper, blir det bortekamp også i tredje og avgjørende kamp (30. april). Dersom Kolstad vinner, så snur dette. Da blir det hjemmekamp først (19. april), bortekamp i kamp nummer to (23. april) og hjemmekamp i en eventuell avgjørende tredje semifinale (30. april).

Kampen starter altså kl. 16.00 og kan sees i sin helhet på handballtv.com. TV-sendingen starter kl. 15.50.

Slik spilles resten av sluttspillet:

Semifinaler:
Høyest rangerte lag fra GRUNDIGligaen velger motstander. De to høyest rangerte gjenværende lagene fra GRUNDIGligaen kan ikke møtes.
Spilledatoer er 19. april, 23. april og 30. april

Finale:
Vinner av semifinale 1 og semifinale 2.
14. mai, 18. mai og 21. mai.

Vinner av sluttspill får den høyest rangerte E-cup plassen.