Marinko Kurtovic: – Det er fremdeles en 50/50 kamp! – ØIF Arendal
Foto: Jan Espen Thorvildsen

Marinko Kurtovic: – Det er fremdeles en 50/50 kamp!

Selv med seier i Bergen og Tore André Lundes fravær som følge av eget bryllup på lørdag tror ikke Marinko Kurtovic det kommer til å bli noen enkel kamp i Sparebanken Sør Amfi på lørdag. Tvert i mot. Han tror oppgjøret er helt åpent. Nå maner han publikum til å mobilisere.

– Sluttspillet betyr enormt mye for klubben og for laget. Det er viktig at vi tar et steg videre. Siste to sesonger har det blitt exit i kvartfinale. Og siden sluttspillet ble en «best av tre» affære har vi ikke spilt oss til semifinale, nå ønsker i å ta steget opp, forklarer en motivert Marinko. Og han har virkelig tro på en tett og jevn kamp hvor publikum godt kan være den avgjørende faktoren når status skal gjøres opp lørdag.

– Vi trenger virkelig den 8. spilleren på banen. Publikum i Sparebanken Sør Amfi er Norges beste publikum og jeg håper de mobiliserer til den viktige kampen. Vi trenger all den støtte og engasjement som Svermen og hjemmepublikum kan by på. Og jeg er utrolig stolt av at vår sponsor Norac har invitert alle fra 16 år og yngre til kampen på selskapets regning. Sånt varmer et håndballhjerte og jeg håper virkelig at ungdommen rundt oss vet å sette pris på invitasjon.

Hva tror du om Fyllingen, er de svekket med Tore André Lunde opptatt med eget bryllup? – Nei, så absolutt ikke. Fyllingen er mer enn gode nok til å forvolde bry for oss. Og det kommer helt sikkert til å være andre spillere som tar den rollen.  Andreas Ungesson som har vært skadet tidligere kan være en. Så vi bruker ikke noe tid på å tenke annerledes.

– Jeg tror så absolutt at dette fremdeles er en 50/50 kamp. Her kan begge lagene vinne. Så langt denne sesongen har vi tapt og vunnet mot dem hjemme. Og vi har tapt og vunnet borte. Så mer åpen kamp skal du lete lenge etter.

Og Marinko og ØIF Arendal-gutta har heller ikke «statistikken» med seg. I kvartfinalen forrige sesong ble det som i år, tap på hjemmebane og seier på bortekampen. Den gang stod Bækkelaget på motsatt banehalvdel. Og til siste og avgjørende kamp også den gang i Sparebanken Sør Amfi, var det Oslo-gutta som avanserte til semifinale.

– Vi gleder oss over den nye sjansen. Gutta har virkelig fortjent muligheten. Så blir det opp til oss å vise utvikling, vise at vi kan prestere i en så avgjørende kamp som lørdagens kamp blir. Vi må takle presset. Faktum er at vi må like presset. Det er jo slike håndballkamper som virkelig gjør sporten vår så fantastisk, avslutter den sympatiske treneren ambisiøst. Det er tydelig at han er klar for helgen store utfordring.