Marinko: – Jeg forventer at vi reiser oss fra hjemmekampen! – ØIF Arendal
Foto: Jan Espen Thorvildsen

Marinko: – Jeg forventer at vi reiser oss fra hjemmekampen!

Det er en innbitt Marinko Kurtovic vi treffer i kafeen i Sparebanken Sør Amfi. Lysten på avansement er stort. Gutta har nettopp gjennomført siste økt før avreise til Bergen. En god økt. Og de er samlet for å spise et måltid før de skal kjøre til Kjevik og fly videre til Bergen.

– I morgen blir det en utrolig vanskelig kamp. Det er «all inn». Det får bære eller briste. Og jeg forventer at vi reiser oss fra hjemmekampen sist, sier han bestemt.

Det var mye han var fornøyd med i det første oppgjøret. – Vi hadde tre forskjellige perioder hvor vi var gode. Første omgang var bra. Andre omgang starter dårlig, men vi retter opp og rykker unna. Men så inviterer vi dem med i kampen igjen.

Er spillerstallen er det fulltallig og klare for kamp? – Ja, det som er med er klare. Men vi har endel «tunge» frafall på tampen. Åsmund (Strat) er skadet og Sander (Løvlie Simonsen) ligger hjemme i feber. Det er spillere vi gjerne ville hatt med oss.

Hva gjør den ekstra dagen i Bergen med forberedelsene? – Vi hadde gode opplevelser med den type forberedelser i fjor. Det handler litt om bryte de vanlige rutinene hvor vi må reise fra Arendal i 06.00-tiden om morgenen på kampdag. Nå kan vi bruke dagen til å forberede oss utelukkende på kampen. Det kan være det som kan avgjøre kampen til vår fordel i morgen.

– Vi vet alle idrettsmenn at man må være 100 % klar og uthvilt til alle kamper. Når vi reiser på kampdag blir det endringer i døgnrytmen som ikke er heldig for prestasjon. Så nå reiser vi helt optimalt.

-Vi får ikke nye sjanse igjen. Det er «take it or leave it» i morgen. Og jeg har supertro på at spillerne er revansjesugne. Vi hadde hjemmekampen i vår hånd. Vi inviterte dem inn i kampen i våre dårlige perioder. I morgen skal vi ikke ha slike perioder. Og da kan publikum hjemme forberede seg til lørdagens siste og avgjørende kamp, avslutter Marinko optimistisk.

Måtte han få 100 % rett!