Til Bergen med skarptromme som håndbagasje! – ØIF Arendal

Til Bergen med skarptromme som håndbagasje!

Kari Sunde, Ingrid Sunde og Torill Delerud er supportere noe utenom det vanlige. De stiller virkelig opp for "sin" klubb ØIF Arendal. Og det er ikke mange bortekamper som går dem forbi. Nå lader de opp til onsdagens kamp i Bergen. Den skal de selvsagt ha med seg "live" fra tribunen!

Når gutta våkner uthvilt og klar til kamp på hotellet i Bergen onsdag morgen har supporter-trekløveret allerede vært i gang i mange timer.

– Flyet går fra Torp i Sandefjord kl. 06.00 på onsdag morgen, forteller Kari Sunde. Det betyr at de ivrige supporterne fra Svermen må dra hjemmene i fra rundt kl. 03.00. – Vi reiser tidlig for å besøke familie når vi først er på Vestlandet, forklarer Kari. – Og vi skal klare å prestere selv om vi må reise på kampdag, kommer det lattermildt fra den blide supporteren. Vel vitende om at gutta har fått innvilget et ekstra forberedelsedøgn i Bergen.

Kari håper på støtte fra mange sørlendinger og arendalitter som studerer eller av andre grunner befinner seg i Vestlandets hovedstad på onsdag. – Vi håper at vi blir en god gjeng på tribunen som kan støtte guttene høylytt. Vi har på forhånd kontaktet noen av dem vi vet er i Bergen og håper de får med seg «sine». Da kan vi bli en fin supportergjeng.

Hun har stor tro på ØIF Arendal avansement til semifinale i sluttspillet. – Jeg tror at gutta har lagt de dårlige periodene fra onsdagens kamp bak seg. Og så tar de frem de periodene de var gode. For da var de virkelig gode. Og da skal det bli en tredje og avgjørende kamp i Sør Amfi.

At hun er en engasjert supporter, det er det mange som får en liten del i. Og det kommer til uttrykk på flere måter enn supporterdeltakelse på hjemme- og bortekamper. Ikke minst er det synlig for alle barna i barnehagen hvor hun jobber som pedagog og førskolelærer. – Jeg går i kampdrakt på kampdager. Og det har gjort at barna blir ekstra oppmerksomme på Øyestad. Nå som vi har begynt å flagge i tillegg, så ivrer de til når de ser bilen med flaggene. Det spørs om hun ikke rekrutterer mange nye supportere i ung alder til klubben i hennes hjerte?

– Jeg kjenner det kribler litt ekstra til onsdagens kamp i Bergen. Jeg skulle gjerne sett at vi hadde hatt en seier fra sist uke «å gå på». Det hadde gitt litt lavere skuldre inn i denne returkampen. Nå er det vinn eller forsvinn. Men samtidig så er det utrolig morsomt og spennende med slike direkte og avgjørende kamper også. Vi «grugleder» oss og tror på ØIF Arendal-seier.

Når vi andre for lengst har lagt oss bekvemt i egen seng, da sitter de tre ivrigste supporterne i bilen på vei til Arendal. – Vi regner med å være hjemme igjen sånn rundt halv ett, ett tiden. For vi slipper å vente på bagasje. Skarptrommen vi skal ha med tror vi at vi får med som håndbagasje forklarer hun. Og da bærer det rett ut forbi bagasjebåndene og i bilen.

For noen fantastiske supportere!