Vil utjevne hjemmebanefordelen – reiser til Bergen på tirsdag! – ØIF Arendal

Vil utjevne hjemmebanefordelen – reiser til Bergen på tirsdag!

Det skal ikke stå på kampforberedelser til onsdagens viktige og avgjørende bortekamp mot FyllingenBergen i Bergen. Maksimale forberedelser medfører at man bryter med gamle rutiner om å reise på kampdag. Til den viktige sluttspillskampen reiser laget på tirsdag.

– Det er normalt en stor fordel å spille på hjemmebane, det forteller Eirik Heia Pedersen. – Det har virkelig endel å si. Ikke at FyllingenBergen nødvendigvis har så mange publikummere. Det viktige er å slippe reisen på selve kampdagen, skal vi tro ØIF Arendals kaptein.

– Vanligvis reiser vi på kampdagen og det medfører stress på to flyplasser. Kanskje må vi bryte søvnmønster og stå opp ekstra tidlig. Så det er på ingen måte optimalt å reise på dagsturer til de lengste bortekampene, forklarer han.

– Når vi nå reiser dagen før kan vi hvile inn mot kampen på kampdag. Nyte rolig morgen og formiddag. Gjøre en rolig og kampforberedende treningsøkt og så møte 100 % ladet og klar til kamp på ettermiddag, tidlig kveld. Bedre kan det ikke bli.

Per Carsten Michelsen som organiserer bortekamper forklarer. – Det er rett og slett et kostnadsspørsmål. En hotellovernatting medfører naturlig nok noen ekstrakostnader som normalt ikke tar oss råd til. Men i denne viktige og avgjørende kamp for å få til en siste og 3. sluttspillskamp i Sparebanken Sør Amfi neste lørdag, så synes vi at kostnaden er nødvendig for å optimalisere forutsetningene for å lykkes. Derfor har vi valgt å på ta oss kostnaden denne gang, forklarer han.

Så nå er absolutt ingenting overlatt til tilfeldighetene.