Kenny Ekman: – Før Gyrid Beck Solberg hadde jeg ingen tro på mental trening! – ØIF Arendal

Kenny Ekman: – Før Gyrid Beck Solberg hadde jeg ingen tro på mental trening!

Onsdag er det kvartfinale mot FyllingenBergen. Foregående to sesonger har ØIF Arendal, som seriemester, blitt slått ut allerede i kvartfinalen. Nå vil gutta og Marinko vinne det eneste man ikke har vunnet i norsk håndball, nemlig sluttspillet. Og for første gang tar man hjelp av en mental trener. På mandag var Gyrid Beck Solberg lagets trener, mentale trener.

-Det var overraskende bra. Det var rett og slett perfekt og noe jeg håper vi skal gjøre mer av fremover, det forteller forsvarssjefen Kenny Ekman. – Helt ærlig. Jeg hadde ingen tro på sånn mental trening. Ingen over hode. Jeg mente at mental trening var feil vei å gå, avslører han før han ærlig legger til. – Men Gyrid var bare overraskende god. Det ble en fantastisk greie. Jeg er omvendt. Og jeg har virkelig lært noe som jeg kan ta med meg både på håndballbanen og i mitt privatliv.

Hvordan kan dette ha innvirkning på kampene mot FyllingenBergen? – Det kan virkelig gjøre en forskjell. Det handler om måten å takle de situasjonene som man kommer opp i. Vite at det kommer an på meg selv, hvordan jeg velger å løse situasjonene som oppstår. Noen teknikker for å tenke riktig slik at man blir offensiv i alle situasjoner. Nei, dette var virkelig bra, skryter en svært positiv Kenny Ekman.

Gyrid Beck Solberg, hva har du gjort som har satt så tydelige spor i spillegruppa og hos Kenny Ekman? – Jeg har gitt dem noen verktøy. Gjort dem oppmerksom på noen selvfølgeligheter som man har lett for å miste i hverdagen. At det er «meg» det kommer an på. Jeg har selv ansvar for min egen utvikling, min egen trening og min egen trivsel. Jeg bestemmer ikke hva som skjer rundt meg, men jeg bestemmer hvordan jeg takler det som skjer, forklarer hun entusiastisk. – Selvsagt skal man ha hårete mål. Og man skal jobbe med hele tiden å bli litt bedre. Det behøver ikke bare være ute på banen. Det kan være så enkle ting som å bli god til å ta i mot positive tilbakemeldinger, komme tidsnok til trening, helt dagligdagse ting.

-Også må man bli flinkere til å være stolt av det vi driver med. Stolt av seg selv, stolt av lagkamerater, stolt av hallen ØIF Arendal spiller i, stolt av de flotte draktene. For jammen spiller ØIF Arendal i eliteseriens desidert flotteste drakter og den beste arenaen. Det er mye å være stolt av. Det må vi være flinke til å minne oss selv om.

– Når man går i gang om morgenen bør man tenke, hva kan jeg gjøre for å ha det litt bedre i dag? Og hva kan jeg gjøre for at de rundt meg kan ha det litt bedre? Da har man det beste utgangspunktet for en god dag skal vi tro Gyrid Beck Solberg. Og siden selveste Kenny Ekman har begynt å tro på mental trening, er det vel ingen grunn til at ikke alle vi andre også skal tro?

La oss håpe at vi ser de første resultatene i Sparebanken Sør Amfi allerede på onsdag. Kampen starter kl. 18.00.