Tør vi håpe på en reaksjon i sluttspillet? – ØIF Arendal

Tør vi håpe på en reaksjon i sluttspillet?

Seriemesterskap i både 2015 og i 2016 ga de aller største forhåpninger for sluttspillene samme år. Det endte ikke godt. Kan vi håpe på en reaksjon i årets sluttspill?

I 2015 valgte ØIF Arendal, som seriemester, fritt hvilken motstander vi ønsket oss. Det ble Runar. Det skulle vise seg ikke å være et heldig valg. Vestfold-laget sendte våre gutter ut av sluttspillet etter først å ha slått oss i Runarhallen (24-20), før vi revansjerte det tapet hjemme (22-20). I den tredje og avgjørende kampen i Sparebanken Sør Amfi sendte de samme «hvalfangerne» seriemesteren, ØIF Arendal, hodestups ut av sluttspillet. Exit på første forsøk for seriemesteren.

I 2016 trakk vi som nybakte seriemestre nok en gang den motstanderen vi ønsket oss mest av alle. Vi valgte Bækkelaget. Og isteden for en komfortabel vei til semifinale ble det igjen en exit for seriemesteren allerede i kvartfinalen. Det etter å ha tapt både den første og den tredje og avgjørende kvartfinalen på hjemmebane. I det som vi liker å tenke er «fort» Sparebanken Sør Amfi.

Etter gårsdagens medaljekamp mot Haslum er det ingen grunn til å feire, slik som seriemesterskapene selvsagt ble feiret i 2015 og 2016. Det var heller en slukøret spillegruppe som forlot «parketten» etter det noe «flaue» oppgjøret mot erkerivalen Haslum.

Kan det være en bedre inngang til årets sluttspill enn foregående to år?

Kan det være at revansjesuget etter å ha blitt seriemester to år på rad uten å spille Champions League, kombinert med gårsdagens tett på ydmykelse foran 2000 tilskuere i egen hall, gir et heltent ØIF Arendal lag mer klar for sluttspill enn noen gang?

For et tap er absolutt ikke «farlig», gitt at det gjør så vondt at du gjør noe med det! At innstilling, innsats og revansjelyst er motkreftene til opplevelsen vi alle kjente på i Sparebanken Sør Amfi i går. Tør vi håpe på en slik reaksjon i årets sluttspill?

Tør vi håpe at ØIF Arendal skal være i stand til å vinne det eneste klubben ennå ikke har vunnet i norsk håndball? Tør vi håpe på en sluttspillsseier? For siden herresiden har gjort noe så dumt som å sette den eneste Champions League-plassen man har til sluttspillet, så er det fremdeles mulig at dette kan bli den mest suksessrike sesongen i klubbens historie!

Glem ikke det siste når kvartfinale motstander tas mot neste onsdag i Sparebanken Sør Amfi. Vi trenger deg på plass da også! Det er ingen grunn til å miste hverken motet eller troen. Tvert i mot. Det er all grunn til å håpe på den reaksjon vi ønsker oss av spillerne når sluttspillet starter. Vi går årets flotteste tid i møte her på Sørlandet. La oss fylle den med sluttspillkamper helt frem til etter 17. mai feiringen. Så kan vi nyte late dager på Sørlandskysten når det hele er over og pokalen står i skapet! Det får være vår drøm nå!