Blir Drammen årets festbrems? – ØIF Arendal

Blir Drammen årets festbrems?

På søndag er det klart for nytt spennende Grundigliga-oppgjør. Denne gangen er det bortekamp og motstander er Drammen. Skal det bli fest i Sparebanken Sør Arena påfølgende onsdag i serieavslutningen mot Haslum, er det bare seier som er godt nok!

Man må helt tilbake til 8. februar for å finne en Drammen-seier. Den gangen var det Kolstad som ble sendt ut av Drammenshallen med null poeng og 13 minusmål i «sekken». Siden den tid har Drammen tapt mot Bodø borte (24-23), Elverum hjemme (20-29), Haslum hjemme (17-34) og sist ble det uavgjort mot Halden (26-26) på bortebane.

Vi må altså fem kamper tilbake før drammenserne sist hentet en 2-poenger. Sannsynligheten er stor for at vi møter et heltent og særdeles revansjelysten Drammen. Som kanskje har sett at vi ikke så godt har mestrett «knokkelkamper», slik som i «slåsskampene» mot både Kolstad og Drammen. Tvert i mot, våre gutter har blomstret når finhåndballen, tempoet og farten har vært på topp. Og ikke prestert så godt i «brytekampene».

Og etter en fantastisk start på perioden etter VM-pausen (seier mot St. Hallvard, FyllingenBergen, Lillestrøm og Bækkelaget) har vi slitt for de to siste poengene mot Kolstad og Bodø. Hvor står vi nå?

Drammen trenger poeng like sårt som ØIF Arendal. Vertene i søndagens kamp står med 15 poeng på siste sluttspillplass. Halden er poenget bak og kan altså snappe den siste sluttspillplassen om avslutningen går deres vei.

En seier i Drammenshallen på søndag vil gi styrket selvtillit inn i sluttspillet. Det vil gi muligheten til å spille om medaljer hjemme i Sparebanken Sør Arena på onsdag mot Haslum. La oss håpe at Drammen ikke blir årets festbrems. Nå vil vi ha full fart inn i sluttspillet. Og vi ønsker oss bronsemedaljer på onsdag!