Marius Nilsen kan bli en 16 år, 2 måneder og 8 dager «gammel» debutant! – ØIF Arendal

Marius Nilsen kan bli en 16 år, 2 måneder og 8 dager «gammel» debutant!

For kort tid siden lå Kristian Venaas lå an til å bli ØIF Arendals yngste debutant. Dessverre så skadet det store håndballtalentet seg før kampen. Så muligheten røk. Nå kan imidlertid lagkameraten hans, Marius Nilsen, sette klubbrekord. Og det i toppkampen mot Bækkelaget.

ØIF Arendal og hovedtrener, Marinko Kurtovic, kjører ungdomslinjen helt ut. Nå får nok et lokalt håndballtalent muligheten til å debutere for elitelaget. Marius Nilsen kan sette en tøff klubbrekord dersom han kommer på banen på søndag. 16 år, 2 måneder og 8 dager gammel kan han bli tidenes yngste debutant for ØIF Arendal i Grundigligaen.

– Jeg ble veldig glad og overrasket, forteller en lykkelig Marius. Det er utrolig stort å få denne muligheten til å debutere på ØIFs elitelag og det i toppkampen mot Bækkelaget. Han er tydelig stolt og det selvsagt med god grunn.

– Marius har vært god på trening. Han er et stort talent for fremtiden. Og i det siste har han gjort det bra på vårt andrelag, det er den enkle veien til slike muligheter forklarer ØIF Arendals trener Marinko Kurtovic. – Marius er en liten joker. En naturlig midtbekk, men kan også bekle de to andre bakspillerplassene. Marinko har også et råd for fremtiden. – Det er viktig at han trener på seg noen kilo, smiler han. For han kan bli litt lett i duellene med veltrente topphåndballspillere på elitenivå, lyder det velmenende.

– Det betyr veldig mye for oss rekrutter at ØIF Arendal og Marinko gir oss slike muligheter. Det er utrolig motiverende. Akkurat som det også er motiverende å være med de store gutta på trening, skryter Marius. Og han har mer skryt på lager. – Marinko er en veldig god trener. Han er på oss hele tiden og forventer mye av oss. Det gjør at vi også er på, vi kan ikke slippe oss ned det minste sekund. Han kjenner godt igjen Marinko sitt råd. – Jeg trenger å bli tøffere. Jeg må veie litt mer for å stå i mot i duellspillet.

Marius Nilsen er en av flere av talentene i ØIF Arendal som har tatt veien fra Strømmen Glimt og over i eliteklubben. Så det er tydelig at det jobbes godt i flere breddeklubber i Arendal.

Nå gleder han seg over å ha fått muligheten til å nå sitt første store mål som  håndballspiller. – Det er å debutere for A-laget, forteller han. Det neste store målet er å bli en landslagsspiller for Norge. Og Marinko er klar. – Marius kan bli akkurat så god som han trener seg til.

Møt opp på søndag i Sparebanken Sør Amfi kl. 18.00. Vi krysser fingrene for hjemmelaget og at Marius får sin deby. Det vil være en stor anerkjennelse til Marius selv, til Strømmen Glimt og til ungdomsarbeidet i ØIF Arendal.