Bækkelagstrener Proppen tror på borteseier i Sparebanken Sør Amfi søndag – ØIF Arendal

Bækkelagstrener Proppen tror på borteseier i Sparebanken Sør Amfi søndag

Vi gleder oss til kamp i morgen, men hva gjør du Jan Proppen Karlsson?

– Det blir en skikkelig kamp, og vi gleder oss til å komme oss ned til Arendal.

Hvor fornøyd er du selv med sesongen så langt? Dere har tre poengs ledelse på oss.

– Vi er veldig godt fornøyd, og har hatt en god sesong. Vi kjemper for sølvet, og vi mener sluttspillet er det viktigste. Der ligger den gjeveste plassen om å spille Champions League.

Dere knuste oss i Oppsal arena i oktober i høst. Det var en uventet utklassing av oss.

– Vi kom ikke så godt i gang med den kampen, men vi fikk etterhvert god kontroll. Jeg undret meg litt over at Marinko Kurtovic kjørte så offensivt i den kampen med syv mot seks. Jeg ville ikke gjort det samme. ØIF Arendal spilte med syv mot seks i trettifem minutter.

Dere har hatt en knallsesong, så du for deg dette før starten på Grundigligaen i høst?

– Jeg må nok innrømme at ambisjonsnivået nok ikke var så høyt som det vi har prestert. Vi var nå litt mer topp seks. Men mye har klaffet og vi har levert bra. Det er jeg veldig fornøyd med.

Kampene mellom ØIF Arendal og Bækkelaget har i alle år vært spennende. Hva tror du grunnen er til det?

– Det er nok ikke noen klar oppskrift på det, men i fjor var det tøffe kamper mot dere på flere plan. Vi slo dere ut av sluttspillet, og holdt på å ta Elverum også.  Siden fjorårssesongen har vi fått inn Joakim Patriksson er ny denne sesongen, eller er de andre samspilte. Det fungerer bra nå.

Hva synes du om oss? Har du brukt mye tid på å analysere oss før morgendagens viktige batalje?

– Etter jul har dere fått til bedre samspill og dere er i siget. Men jeg er nok ikke så redd for hverken å spille i Sparebanken Sør Amfi, eller det vi møter. Udiskutabel statistikk er at vi er det laget i Grundigligaen som har scoret desidert flest mål. Vi har ingen spillere som utmerker seg som toppscorere, og vi scorer fra alle posisjoner. Og vi har tatt dere de siste kampene, så jeg møter opp som trener for Bækkelaget med full selvtillit. Det har også spillerne, og jeg har ikke noe tro på at ØIF Arendal er bedre enn oss nå. Vi scorer over 30 mål i hver kamp. Det gjør ikke ØIF Arendal.

Kan du si noe om taktikken? Skal dere møte oss med syv spillere denne gangen?

– Tja, vi spiller vårt vanlige spill. Vi har aldri spilt 7-6. Det får Elverum og Fyllingen holde på med. Den ødelegger spillets hovedfilosofi. Den ødelegger håndballen slik som vi kjenner, og jeg tror publikum går lei av åpent mål, og alt det surret som følger med av et langskudd som enten treffer mål eller som drar ut trøkket i kampen med at bilen fyker utenfor mål. Vi kommer til å spille som vi pleier å gjøre, og så får vi se om vi disponerer spillerne bra, og igjen tar med oss to poeng hjem fra Sparebanken Sør Amfi. Så langt har jo serien vist at vi er best, selv om vi bare ligger et hestehode foran dere på tabellen.

Hva tror du om sølvet i Grundigligaen? Du har jo trent Haslum før, og ligger nå selv på sølvplass, og vi kjemper om samme medalje.

– Elverum har vist seg sterke i serien, og kommer til å vinne serien. Vi har ikke regnet med å kjempe om gullet, og ser ikke så mye på tabellen. Vi jobber med å gjøre gode prestasjoner, spille god håndball og få mest mulig ut av hver spiller. Det vil dere se i morgen.

Men du sier dere er i god form, scorer fra alle posisjoner og at dere ligger foran oss på tabellen. Men få lag slår oss i Sparebanken Sør Arena.

– Vi vet at det er en vanskelig kamparena. Men vi drar dit med god selvtillit. Vi kan dra dit med senkede skulder. Presset er på ØIF Arendal.

Hvem av våre spillere frykter du mest?

– Det er kun to spillere jeg gir ekstra oppmersomhet. Josip Vidovic og Eirik Heia Pedersen. Vidovic er god i forsvar og setter i gang mye i angrep. Eirik Heia Pedersen passer vi alltid ekstra godt på. En klassespiller. Men laget deres er ikke så komplett som vårt, og det så vi sist da vi fikk veldig mange lette kontringsmål. Det skal vi få igjen i morgen.

Hvem er best av målvaktene?

– Jeg legger ikke fokus på keeperne, det er forsvaret på begge lag som må gjøre jobben. Jeg er mer opptatt av at ØIF Arendal spiller endel 6-0 og endel 5-1 med Vidovic fremme. Det er vi godt forberedt på å utnytte, begge formasjoner vet vi hvordan vi skal knekke. Fordelen vår er at vi ikke har en spiller som Vidovic kan fokusere på, da vi er et veldig jevnt lag prestasjonsmessig.

Men du har går hardt ut nå, og har troen på Bækkelagetseier. Er dere ikke redde for å tape stort i Arendal?

– Nei. Vi åker dit med god selvtillit.

Før sesongen var det få som tippet oss som vinner av Grundligaen. Men med to gull på rad, så må du vel ha gjort deg opp noen meninger om oss.

– Jeg er ikke overrasket over at ØIF Arendal ikke vinner serien i år. Jeg er heller ikke overrasket over at Elverum med all sannsynlighet vinner. De har et godt helhetlig lag. Så får vi se. Det er rimelig åpent om medaljene. Haslum, ØIF Arendal, oss i Bækkelaget, og også Bodø og Fyllingen kan alle ta medalje, men med seier i morgen, har vi gjort et skikkelig godt grunnlag foran avslutningen på sesongen. Vi får se, men jeg tror vi vinner. Det blir uansett en stor håndballkamp.

Vi ønsker Proppen lykke til med kampen i Sparebanken Sør Amfi i morgen klokken 18:00.