Christian Berge: – ØIF Arendal er bedre nå enn før! – ØIF Arendal

Christian Berge: – ØIF Arendal er bedre nå enn før!

- Jeg er overrasket over hvor godt laget har truffet på nivået etter VM-pausen. ØIF Arendal er bedre nå enn de var jul, skryter Norges suksessrike landslagstrener Christian Berge. Han spår et spennende og jevnt oppgjør mellom sørlendingene og Oslogutta fra BSK i søndagens toppkamp om seriesølvet.

– Det foregår en voldsom posisjonering inn mot sluttspillet, tror Berge. Det er vinneren av sluttspillet som premieres med Norges plass i Champions League. Og sluttspillet står høyt blant både spillere og publikum i Grundigligaen. Dessuten veier det tungt å kunne smykke seg med gjeve medaljer fra seriespillet. Det er nok å spille om.

– Det blir både et spennende, jevnt og tøft oppgjør i Arendal på søndag. Bækkelaget har utviklet seg fysisk og det tror jeg er noe av årsaken til de gode resultatene i år. Det blir spennende og så hvordan de ulike lagene har prioritert mht treningsmengde og når de slipper opp for formtopper utover våren, de som treffer best her vil også gjøre det best, mener landslagstreneren.

– Til tross for flere avganger i spillestallen, synes jeg ØIF Arendal har visst seg bedre nå etter jul enn de var før. Det imponerer meg. Og jeg er overrasket over hvor godt laget har truffet nivået etter VM-pausen. De har jo også vært nødt til å gjøre noe tilsvarende en ny oppkjøring, med spillere ut og og nye spillere inn.

Landslagstreneren har også ØIF Arendal-spillere i «kikkerten».

– Både Sondre Paulsen og Eirik Heia Pedersen er spillere vi følger godt med på. Sondre har imponert. Og Eirik er en veldig god «allaround»-spiller som sjeldent leverer middelmådige prestasjoner. Vi leter hele tiden etter spisskompetanse som komplementerer landslagets ferdigheter. Noen ganger ser vi til og med mer etter spisskompetanse og prioriterer dette foran prestasjoner på jevnt høyt nivå, forklarer Berge.

Også landslagstreneren tror på et jevnt og tøft oppgjør hvor vinneren først avgjøres helt mot slutten. – Ingenting er avgjort før helt mot slutten. Og kampen kan være helt avgjørende for hvem som vinner sølvmedaljene, avslutter han.