Gautestad trener «bylag» for 15-åringer med 5 av 16 talenter fra ØIF Arendal! – ØIF Arendal
Oscar er nr. 4 fra venstre på bildet.

Gautestad trener «bylag» for 15-åringer med 5 av 16 talenter fra ØIF Arendal!

Det er ØIF Arendals tidligere trener, Leif Gautestad, som har ansvar for region Sørvest (Rogaland, Vest-Agder, Aust-Agder) sitt "bylag". Og sammen med trener Tore Helgesen har han latt seg imponere så mye av klubbens 15-åringer at hele 5 av dem har fått plass i laget som skal spille "bylagsturning" førstkommende helg på Hamar.

De unge ØIF-talentene som har imponert den joviale treneren er Julian Lund Henriksen, Even Lundstrøm, Fredrik Kirkedam Dahl, Oscar Duus Carlsen og Magnus Langeland.

– Bylagsturneringen er endel av håndballforbundets talentsamling, forteller en engasjert pappa, Frode Kirkedam. Her er alle de beste 15-åringene fra hele landet tilstede. Så her får de bryne seg på de aller beste i sin alder.

Veien frem til å få lov til å representere bylaget er lang. – Gutta er tatt ut etter flere år med trening gjennom regionens- og senere forbundets sonetrening, forklarer Kirkedam.

– Leif startet med akademitreninger da han var trener i ØIF, forklarer Fredrik Kirkedam Dahl. Både han og de andre 4 talentene deltok på disse treningene. – Leif prioriterte basistreninger og utvikling av fysiske ferdigheter og det har vi virkelig hatt nytte av.

Til helgen skal de hamle opp mot de andre bylagene Hamar, Oslo, Drammen, Kristiansand, Bergen og Trondheim. Dersom våre gutter går til semifinale og/eller finale, så vises disse kampene på www.handballtv.com på søndag førstkommende.